Aandelenbeurs Jamaica maakt zich klaar voor handel in Bitcoin en Ether

De Jamaica Stock Exchange (JSE) heeft een succesvolle pilot achter de rug en maakt zich klaar voor de handel in Bitcoin en Ether. Samen met het Canadese Blockstation wordt naar een lancering toegewerkt. 

Exchange

Aandelenbeurs Jamaica maakt zich klaar voor handel in Bitcoin en Ether
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Woensdag kwam JSE naar buiten met de aankondiging dat de samenwerking met Blockstation uitgebreid wordt. In eerste instantie was er een zogeheten memorandum van overeenstemming getekend.

Met dat akkoord op zak zijn de twee gestart aan een pilot. Zestig dagen lang konden er op een besloten omgeving cryptovaluta verhandeld worden. Enkel geregistreerde brokers, market makers, en de Jamaicaanse Central Securities Depository hadden er toegang toe. Het doel van de pilot was het “demonstreren en testen van de volledige cyclus van het ecosysteem voor digitale assets”.

Nu volgt de tweede fase in de samenwerking tussen JSE en Blockstation. Aan die fase mogen ook kleine investeerders deelnemen aan de handel in bitcoin en ether. Ze hoeven enkel een KYC-proces te doorlopen, gelijksoortig aan wat bekend is van diverse publieke cryptocurrency exchanges.

De samenwerking met Blockstation moet JSE in staat stellen om:

  • Het MKB te ondersteunen met het ophalen van geld via STO’s.
  • Aan te tonen dat het mogelijk is om digitale assets en cryptovaluta te verhandelen in een gereguleerde omgeving.
  • Een toegankelijke en gereguleerde markt te creëren voor grote instellingen én kleine beleggers.

“Digitale assets vertegenwoordigen de toekomst van kapitaalmarkten”, vertelt Jai Waterman, CEA bij Blockstation. “Onze oplossing maakt de weg vrij voor financiële instellingen om mee te doen in deze nieuwe asset class. We kijken er naar uit om onderdeel te zijn van de evolutie van de financiële wereld.”

In 2018 is JSE door Bloomberg benoed tot best-presterende aandelenbeurs ter wereld. Aandelen van JSE zijn de afgelopen jaar 300% in waarde gestegen. Het is natuurlijk de vraag of de beurs op die manier blijft presteren, maar aan de toekomstgerichtheid ervan zal het niet liggen. JSE maakt zich nu officieel klaar voor de handel in bitcoin en ether.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.