Bitcoin stijgt weer, en de interesse erin stijgt mee

Dinsdagochtend steeg de waarde van Bitcoin met zo’n $1.000, tot boven de $5.000. De media sprong er bovenop, en even was het weer het gesprek van de dag. Ook in Google Trends is te zien dat ‘Bitcoin’ trending is. We duiken de cijfers in.

MarktBitcoin

Bitcoin stijgt weer, en de interesse erin stijgt mee
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Bitcoin stijgt → interesse stijgt

Uit data van Google Trends blijkt dat de interesse in de term ‘Bitcoin’ rond 7 uur op dinsdagochtend naar een hoogtepunt steeg. Het moment dat veel mensen wakker worden, nog even voor het opstaan het nieuws doornemen, en tot hun verbazing zien dat die ‘gekke cryptomunt weer is vertrokken’. Allerlei media rapporteerde erover, van NU.nl tot aan gesprekken op radio en TV.

Wat we hier wel op moeten aanmerken, is dat bovenstaande grafiek enkel het verloop van de interesse over afgelopen week weergeeft. Zouden we uitzoomen, zien we dat we nog een lange weg te gaan hebben totdat de interesse wereldwijd weer op niveau is van de beroemde bullrun van 2017.

1 april-grap?

Ook als we de data van Nederland uitbreiden naar wereldwijd zien we een soortgelijk patroon. De interesse steeg het meest in Nigeria, Zuid-Afrika, en Nederland. Ook in andere Europese landen was ‘Bitcoin’ een populaire zoekterm.

Opvallend is dat de term ‘bitcoin april fools’ de grootste stijger is in de statistieken van Google. Dat suggereert dat er allerlei mensen waren die het zaakje niet vertrouwde. Zou Bitcoin’s stijging een slechte 1 april-grap zijn geweest?

Inmiddels weet iedereen dat er van een grap geen sprake was. En of met het doorbreken van de grens van $5.000 ook de bear market ten einde is gekomen, leggen we uit in de meest recente BTC-update.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.