Zwitserse aandelenbeurs SIX lanceert nieuw beursproduct (ETP) gebaseerd op XRP

In Zwitserland is een nieuw Exchange Traded Product (ETP) gelanceerd op de aandelenbeurs SIX. Het product volgt de prijs van Ripple’s XRP en is verhandelbaar onder het symbool AXRP.

ExchangeRipple

Zwitserse aandelenbeurs SIX lanceert nieuw beursproduct (ETP) gebaseerd op XRP
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Vierde ETP van Amun AG

De naam ‘Amun AG’ komt je inmiddels wellicht bekend voor. Het is het bedrijf achter vier ETP’s die gebaseerd zijn op cryptovaluta:

  1. HODL: een ‘mandje’ die de prijs volgt van 5 cryptovaluta — BTC, XRP, ETH, BCH, en LTC.
  2. ABTC: een ETP die de prijs volgt van bitcoin.
  3. AETH: een ETP die de prijs volgt van ether.
  4. AXRP: een ETP die de prijs volgt van XRP.

Het doel van Amun AG is om investeren in cryptovaluta “zo eenvoudig te maken als het kopen van een aandeel”.

Meer producten in aantocht?

Het lijkt erop dat meer ETP’s in de maak zijn. “We bouwen aan een eenvoudige, veilige, en gereguleerde methode om in cryptovaluta te investeren”, vertelt Hany Rashwan, CEO van Amun AG. “We zijn bezig met andere strategieën, meer ETP’s, en meer indices. Dit jaar moeten er 6 tot 8 nieuwe producten bij komen.”

Zolang er cryptovaluta zijn met “voldoende liquiditeit, stabiele ontwikkelingen, en een onberispelijke historie voegen wij nieuwe ETP’s toe”, vult Rashwan aan. Alle vier de ETP’s zijn gebouwd en uitgegeven vanuit Amun AG’s eigen platform — Amun Onyx. Na livegang op SIX wordt een product vanuit Onyx beheerd.

Het lijkt erop dat de producten van Amun ook marketingwaarde hebben: “We trekken ook klanten aan die Onyx gaan gebruiken. Zij kunnen hun eigen verhandelbare producten via Onyx lanceren.”

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.