Gemeente in Canada accepteert Bitcoin voor betaling onroerendezaakbelasting

De gemeente Innisfil in Canada (36.000 inwoners) accepteert nu Bitcoin voor de betaling van de onroerendezaakbelasting. Andere cryptovaluta worden in de toekomst mogelijk toegevoegd. Benieuwd naar wat de burgermeester erover vertelt?

AdoptieBitcoin

Gemeente in Canada accepteert Bitcoin voor betaling onroerendezaakbelasting
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Het is de eerste gemeente in Canada die deze stap heeft gezegd. Zo’n 36.000 inwoners van de gemeente zien nu bitcoin (BTC) als betaalmiddel op de website van de gemeente. In de aankondiging worden andere cryptovaluta genoemd, waaronder Ethereum, Litecoin, Bitcoin Cash, en Ripple. Die “kunnen in de toekomst beschikbaar worden gesteld”.

De gemeente werkt samen met Coinberry Pay. Coinberry verwerkt de betaling “in overeenstemming met geldende wetgeving” en “wisselt bitcoin direct naar Canadese dollars”. Daarna wordt het naar de rekening van de gemeente overgemaakt.

Er zijn mensen die dit soort ontwikkelingen bagatelliseren omdat de ontvangende partij geen cryptovaluta ontvangt. Wat belangrijk is om te realiseren is dat de weg naar de adoptie van cryptovaluta afgelegd wordt met kleine stappen. Dit is daar een voorbeeld van.

De burgermeester van Innisfil:

“Er is geen twijfel over mogelijk dat cryptovaluta qua gebruik en populariteit groeien. Door nu al in te stappen, zorgen we ervoor dat onze gemeente vooroploopt. Bovendien geven we zo het signaal dat we een toekomstgerichte en innovatieve gemeenschap zijn.”

Eind vorig jaar kwam vanuit de Amerikaanse staat Ohio een soortgelijk bericht. Bedrijven in Ohio kunnen alle belastingen betalen met bitcoin, van de belasting op sigarettenverkoop tot loonbelasting. Deze betaalmethode zou dit jaar beschikbaar moeten worden voor individuen.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.