OKEx en Prime Trust gaan samenwerken, eigen stablecoin in de maak

Het moederbedrijf van cryptocurrency exchange OKEx, OK Group, gaat samenwerken met trustmaatschappij Prime Trust. Op de agenda onder andere de introductie van een eigen stablecoin, OKUSD.

Exchange

OKEx en Prime Trust gaan samenwerken, eigen stablecoin in de maak
0%
De redactie
Door De redactie

Het nieuws werd woensdag op Twitter naar buiten gebracht door trustmaatschappij Prime Trust:

Op donderdag werd het nieuws door Star Xu, de oprichter van OKEx, bevestigd. Het lijkt erop dat de stablecoin een nieuwe usecase is van de blockchain die door OKEx ontwikkeld wordt, OKChain.

Er zijn nog weinig details bekend van de plannen. Volgens Xu gaat OK Group een “grondige samenwerking” aan met Prime Trust om diverse “veilige diensten aan te bieden die voldoen aan wet- en regelgeving”.

Prime Trust is een op blockchain gerichte trustmaatschappij. Het bedrijf legt zich toe op dienstverlening aan buitenlandse spelers die op de Amerikaanse markt willen opereren. Als “gekwalificeerd bewaarder” en “gereguleerde financiële instelling” kan het OK Group van diverse diensten voorzien, zoals het verwerken van geldstromen, en procedures rondom (het voorkomen van) witwassen en KYC.

In oktober vorig jaar nam OKEx vier op de dollar gebaseerde stablecoins in gebruik — PAX, TUSD, USDC, en GUSD. Of deze assets na de introductie van OKUSD van de exchange verdwijnen is onbekend.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

De redactie

De redactie

De gehele redactie van LekkerCryptisch, met Peter Slagter als hoofdredacteur. Wordt gebruikt als auteur voor artikelen als het een inspanning betreft van de redactie als geheel. Eventuele vragen kunnen gesteld worden aan Peter.