Nederlandse exchange BL3P ontwikkelt app, aanmeldingen voor alfaversie geopend

Bitonic’s exchange BL3P wil de handel in cryptovaluta vereenvoudigen en heeft een mobiele applicatie ontwikkeld. Je kunt je aanmelden om er als één van de eersten mee aan de slag te gaan. Hoe vult de app de exchange aan?

Exchange

Nederlandse exchange BL3P ontwikkelt app, aanmeldingen voor alfaversie geopend
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

BL3P

BL3P is een cryptocurrency exchange van Nederlandse bodem. Achter de exchange zit de Nederlandse Bitcoin-onderneming Bitonic, die al sinds 2012 op de markt actief is als broker.

Veel van BL3P’s klanten komen rechtstreeks van Bitonic. “Klanten die interesse hebben in snelle aan- en verkoop”, vertelt Tom Stammis, business developer bij Bitonic. “We bieden onze klanten graag de mogelijkheid om overal te kunnen traden”. Zo vervult de app een brugfunctie van broker naar exchange.

De alfaversie van de applicatie is inmiddels gelanceerd. Voor het gebruik ervan kan je je aanmelden. Je bent dan onderdeel van een selecte groep testers die op speurtocht gaat naar bugs en andere potentiële verbeteringen. Je kunt het volgende verwachten:

  • Dezelfde BL3P-ervaring als je gewend bent, maar dan vanuit een gelikte mobiele interface.
  • Eenvoudig handelen in Bitcoin en Litecoin.
  • Euro’s storten en opnemen “on the go”.

Het werk aan de mobiele applicaties is gedreven door productstrategie en vraag van klanten. “Er zijn enkele aanvragen geweest [van klanten], en merken nu we de vraag hebben uitgezet dat er meer klanten zijn die er behoefte aan hebben”, vertelt Stammis.

Vernieuwing

De lancering van de mobiele applicaties is onderdeel van een groter geheel. “We zijn bezig met een hele rework, van servers tot trading engine”, meldt Stammis. Op dit moment is de exchange nog alleen te gebruiken op uitnodiging, en dat moet anders: “We hopen de wijzigingen dit jaar live te zetten, dan kunnen alle sluizen open.”

De vernieuwing van de infrastructuur en applicaties geeft nog geen antwoord op alle openstaande vraagstukken rondom de handel in cryptovaluta. Waar Binance en OKEx zich op een DEX hebben gestort, werkt BL3P in eerste instantie aan een stabiele en moderne centrale exchange. Wellicht dat daarna een thema als custody aangekaart wordt.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.