Bakkt: naar verluidt vertraging door custody services, CFTC druk met beoordeling

Het is alweer een tijdje stil rondom Bakkt. Dat het langverwachte platform ook Bitcoins zou willen bewaren voor z’n klanten zou de CFTC meer stof tot nadenken geven dan verwacht. Dit is de afgelopen dagen rondom Bakkt naar buiten gekomen.

BedrijfslevenBakkt

Bakkt: naar verluidt vertraging door custody services, CFTC druk met beoordeling
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

In 2019 heeft Bakkt nog weinig van zich laten horen. De laatste officiële blogpost is op 14 januari op Medium geplaatst. Ook op Twitter komt niets noemenswaardigs langs. Een zoektocht naar nieuwe medewerkers, wat publieke optredens, en wat retweets van moedermaatschappij ICE.

Gebeurt er niets?

Bitcoins bewaren

Het meeste dat rondom Bakkt wordt gemeld komt van ‘anonieme bronnen’. Meestal is het zodanig onbetrouwbaar, dat we er geen aandacht aan besteden. Het laatste artikel dat draait om Bakkt en gebaseerd is op anonieme bronnen is gepubliceerd door de Wall Street Journal (WSJ).

Het draait om het idee van Bakkt om Bitcoins voor klanten te bewaren. Volgens mensen die bekend zijn met de materie zorgt dat ervoor dat er “aanvullende stappen moeten worden ondernomen om te voldoen aan de eisen die er liggen”. De CFTC zou “meer over het business plan willen weten”, en in dat geval “tijd moeten reserveren om feedback te verzamelen op de plannen van Bakkt”.

Aangezien Bakkt dit al van plan was sinds de lancering van het bedrijf in augustus 2018, lijkt het ons sterk dat dit beleid van de CFTC uit de lucht komt vallen. Vanuit dat perspectief zou het van enige kortzichtigheid getuigen, als de bronnen betrouwbaar blijken.

Een woordvoerder van moedermaatschappij ICE liet in gesprek met WSJ weinig los: “We werken door het review-proces heen, en kijken er naar uit om binnenkort de markt te updaten.”

CFTC bezig met beoordeling

Recent kwam Dan Berkovitz, een commissaris van de CFTC, op bezoek bij BlockTV als gast tijdens het programma Fireside Chat. Daarin vertelt Berkovitz dat ze “hard werken om alle aanvragen te verwerken”, maar dat ze “ervoor waken dat, ook cryptoproducten, net als andere financiële producten, aan alle eisen voldoen”.

Over Bakkt wilde Berkovitz niets loslaten. In ieder geval niet specifiek over Bakkt. Het enige dat duidelijk werd is dat het om een sterk “interactief proces gaat” waarin alle partijen “hard werken om hun producten op de markt te krijgen”.

En dat is direct het positieve eraan: Bakkt is nog steeds in ontwikkeling, en het doel is onveranderd, zij het dat het op een ander tempo uitgevoerd wordt dan aanvankelijk gedacht werd.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.