Square zoekt 5 mensen om betaald aan Bitcoin te werken

Pas zagen we een opvallende oproep verschijnen van Jack Dorsey, de CEO van Square en Twitter. Hij zoekt 5 mensen om — door Square gefinancierd — aan Bitcoin te werken. Gaaf! Wat zijn Dorsey’s overwegingen?

BedrijfslevenBitcoin

Square zoekt 5 mensen om betaald aan Bitcoin te werken
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

In de cryptowereld — en daarbuiten — is inmiddels bekend dat de baas van Twitter en Square fan is van Bitcoin. Hij ziet het als de natuurlijke evolutie van geld — digitaal geld, ontworpen voor computers.

Oproep

Afgelopen week sprak Dorsey met Mike Brock, ook werkzaam bij Square. Dorsey vroeg Brock het volgende: “Wat is het meest impactvolle dat wij kunnen doen voor de Bitcoin-community?” Het antwoord van Brock: “mensen betalen om het beter te maken”.

Zo gezegd, zo gedaan. Er volgde een oproep op Twitter:

Dorsey zoekt 4 ontwikkelaars en een designer. Die laatste moet er volgens Dorsey bij omdat “het een onderbelicht gebied is in het crypto-ecosysteem”. “Goed design helpt mensen om de technologie sneller en beter te gebruiken”, stelt Dorsey in een tweet.

Impact

Het is Dorsey’s antwoord op de vraag hoe hij de wereld rondom Bitcoin verder kan helpen. Veel ontwikkelaars werken vrijwillig aan Bitcoin, en moeten in hun eigen onderhoud voorzien. Slechts een klein aantal wordt daarbij ondersteund met externe financiering.

Volgens Dorsey staat dit initiatief los van Square’s bedrijfsvoering. “Deze mensen gaan zich volledig focussen op wat het best is voor de crypto-community, niet op Square’s belangen”, vult Dorsey aan op de aankondiging.

Wat ons betreft een positieve ontwikkeling. Het zou goed zijn als het bedrijfsleven op deze manier terug kan geven aan de open source community. In Dorsey’s geval is het ook een manier om dichter bij zijn droom te komen: Bitcoin als de valuta van het internet.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.