Miljardenbedrijf Avnet accepteert Bitcoin-betalingen via BitPay

Avnet, een miljardenbedrijf dat al meer dan 20 jaar in de Fortune 500 staat, heeft aangekondigd dat het sinds kort cryptovaluta accepteert voor betalingen. Op die manier zijn inmiddels al “meerdere miljoenen dollars afgerekend”. De toon is gezet?

AdoptieBitcoin

Miljardenbedrijf Avnet accepteert Bitcoin-betalingen via BitPay
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Avnet is 's werelds grootste distributeur van elektronische componenten. Ter illustratie van de grootte van Avnet: de jaaromzet van het bedrijf lag in 2017 tegen de 18 miljard dollar en toentertijd had het bedrijf meer dan 15.000 medewerkers in dienst. Met recht een grote jongen te noemen.

Het persbericht van Avnet is via het AP verspreid. Daarin wordt gesteld dat “Avnet de industrie leidt door cryptovaluta te accepteren”. De toon is daarmee gezet: de markt volgen doe je door cryptovaluta te accepteren.

Weg met barrières

Met die visie is door Avnet contact gezocht met Bitpay. “Door bitcoin als betalingsmethode aan te bieden, halen we drempels weg waar klanten tegenaan lopen. Per saldo verlaagt het de tijd, kosten, en complexiteit rondom het op de markt brengen van (nieuwe) producten”, aldus het persbericht.

Sunny Trinh, VP bij Avnet vertelt er het volgende over:

“We werken met BitPay om veilige betalingen [via de blockchain] mogelijk te maken. Voor iedereen. Zodat zij zich kunnen focussen op productontwikkeling, en niet op de manier waarop ze betalen. Of het nu bitcoin of bitcoin cash is, wij kunnen ermee overweg.”

Opvallend is dat Avnet al diverse transacties ter waarde van meerdere miljoenen dollars aan cryptovaluta heeft verwerkt in de eerste maand na het accepteren van het nieuwe geld.

Zo komen er steeds meer berichten binnen van vooraanstaande bedrijven die met cryptovaluta in zee gaan. Dinsdag schreven we nog over een andere mooie mijlpaal: de ‘Amazon’ van Zwitserland accepteert Bitcoin (en andere cryptovaluta) als betaalmiddel.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.