Binance onthult ‘Binance Lite’

In Australië kan je nu Bitcoin kopen met cash in meer dan 1.300 winkels

Binance heeft ‘Binance Lite’ gelanceerd. Daarmee kunnen mensen in Australië bitcoin aanschaffen bij één van de meer dan 1.300 aangesloten verkooppunten. Het aanbod van beschikbare cryptovaluta wordt de komende tijd uitgebreid.

AdoptieBitcoin

In Australië kan je nu Bitcoin kopen met cash in meer dan 1.300 winkels
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Volgens Binance is het de eenvoudigste manier om in Australië cash in te ruilen voor bitcoin. Er is een uitgebreid netwerk van meer dan 1.300 winkels waar een klant terecht kan.

Er zijn plannen om meer digitale valuta te ondersteunen. “Door het gat te dichten tussen cash en cryptovaluta, versterkt Binance de adoptie in Australië”, aldus het persbericht van Binance

Mensen die van de nieuwe dienst gebruik willen maken, moeten op binancelite.com een account aanmaken. Vervolgens moet er een KYC-procedure doorlopen worden. Daarna kan er een order geplaatst worden. Door vervolgens cash te storten bij één van de aangesloten winkels, wordt de order afgerond en ontvangt de gebruiker de gekochte bitcoin.

Binance is flink aan de weg aan het timmeren om z’n aanwezigheid wereldwijd te versterken. Recent lanceerde Binance z’n eerste fiat-exchange: Binance Jersey. Kort daarop volgde het bericht dat Binance zeer waarschijnlijk ook in Argentinië de markt op gaat.

De manier waarop Binance te werk gaat in Australië lijkt op de manier waarop Keplerk cryptovaluta aanbiedt in Frankrijk. Daar kunnen mensen bitcoin aanschaffen in een tabakswinkel in de buurt.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.