Eerste Bitcoin-automaat in Dubai een feit, aankoop zonder identificatie

Dubai heeft z’n eerste Bitcoin-automaat gekregen. Hij staat in het luxueuze Rixos Premium, een 5-sterrenresort aan de boulevard van de miljoenenstad. Bitcoin kopen kan zonder identificatie of KYC-procedure. Kleinigheidje, of een mooie stap?

AdoptieBitcoin

Eerste Bitcoin-automaat in Dubai een feit, aankoop zonder identificatie
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Volgens sommigen is het een belangrijke gebeurtenis. Dubai staat voor luxe en statussymbolen, en wat hen betreft verdient Bitcoin in die contreien ook een plek. De Bitcoin-kiosk, waarmee je cash naar bitcoin kunt omwisselen, is operationeel en staat in het 5-sterrenhotel Rixos Premium.

Geen identificatie nodig

Bijzonder is dat er geen identificatie is bij de aankoop van bitcoin. “Deze kiosk is direct te gebruiken. Je doet er cash in, en je krijgt er direct bitcoin voor terug”, vertelt Anhad Dhingra, CEO van Amhora, het bedrijf dat de machine heeft geïnstalleerd. “Het is al mogelijk om bitcoins te kopen via bankplatforms. Dit is van een hele andere orde, omdat we cash accepteren.”

Het is de eerste commerciële Bitcoin-automaat in Dubai. Het apparaat heeft een licentie gekregen van Dubai's Ministerie van Economische Zaken. Het gebruik ervan is niet goedkoop: je betaalt een commissie van 5% op de order. Het omzetten van fiatvaluta naar cryptovaluta gebeurt realtime.

Op dit moment is het nog niet mogelijk om bitcoin terug te wisselen naar fiatgeld. Dat “volgt ergens in de komende maanden”, aldus Dhingra.

Over landmarks gesproken — het Rixos Premium is een opvallende verschijning:

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.