Krijgen 44 miljoen gebruikers een cryptocurrency wallet via berichten-app KakaoTalk?

Interessante ontwikkeling vanuit Zuid-Korea: lokale media stellen dat de berichten-app KakaoTalk een ingebouwde cryptocurrency wallet krijgt. In potentie komen zo 44 miljoen (!) gebruikers in aanraking met cryptovaluta. Dit is erover bekend.

Adoptie

Krijgen 44 miljoen gebruikers een cryptocurrency wallet via berichten-app KakaoTalk?
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

44 miljoen gebruikers

Volgens fnnews.com (en andere lokale media waar het bericht gereproduceerd en bediscussieerd wordt) gaat Kakao ervoor zorgen dat (potentieel) 44 miljoen gebruikers in aanraking komen met een cryptocurrency wallet.

Kakao is nagenoeg de grootste internet-conglomeraat in Zuid-Korea. Het bedrijf zit achter apps als KakaoTalk, KakaoPay, KakaoTaxi, KakaoStory, en KakaoStock. Op z’n minst een zeer dominante speler op de Koreaanse markt te noemen.

Volgens de publicatie zou het Kakao's antwoord zijn op de introductie van Samsung's Blockchain Wallet. Het idee is dat het bedrijf een cryptocurrency wallet gaat integreren in z’n berichten-app, KakaoTalk:

“In navolging op de integratie van Blockchain Keystore [op Samsung-apparaten], gaat de integratie van een crypto-wallet door Kakao, dat gebruikt wordt door een meerderheid in Korea, ervoor zorgen dat blockchain meer gebruikt wordt, en het aantal diensten erop toeneemt.”

Verwacht?

Het is zeker niet de eerste keer dat Kakao in het nieuws komt in de context van blockchaintechnologie en cryptovaluta. In 2018 werd het bedrijf al besproken op CNBC, met de vraag hoe Kakao de technologie in gebruik zou kunnen nemen.

In oktober kwam officieel naar buiten dat Kakao heeft gewerkt aan een eigen blockchain. Het platform heet ‘Klaytn’ en is ontwikkeld door dochteronderneming Ground X.

“Vooraanstaanden in de branche” hebben fnnews verteld dat “KakaoTalk gebruikt gaat worden als cryptocurrency wallet”. Het zou opt-in zijn. Dat wil zeggen dat gebruikers er zelf voor kunnen kiezen of de app ook als wallet moet fungeren.

Een denkrichting is dat Kakao op deze manier ook de adoptie van z’n eigen blockchainnetwerk versnelt. Ook daar zou wellicht een wallet voor gebruikt moeten worden. “Meer dan 80% van de inwoners van Zuid-Korea maakt gebruik van KakaoTalk. De beste manier om een eigen nieuwe dienst uit te rollen.”

Een aantrekkelijk scenario, maar er missen nog veel details. En, niet te vergeten, bevestiging van Kakao zelf. Tot die tijd zijn het enkel geruchten. Van ontwikkelingen die — als ze waar blijken te zijn — weer een mooie bijdrage leveren aan de gewoonwording van cryptovaluta.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.