Aandelenbeurs Thailand lanceert platform voor digitale assets in 2020

De komende 3 jaar richt Thailand's aandelenbeurs (SET) zich op het digitaliseren van kapitaalmarkten. Onderdeel daarvan is de lancering van een eigen platform voor digitale assets. In 2020 moet het platform gelanceerd worden.

Exchange

Aandelenbeurs Thailand lanceert platform voor digitale assets in 2020
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

De Stock Exchange of Thailand legde de plannen afgelopen woensdag op tafel middels een persbericht. SET-president Pakorn Peetathawatchai: “Ons eigen platform introduceert nieuwe investeringskansen en zal kapitaalmarkten toegankelijker maken.”

De bouw van het nieuwe platform valt samen met het moderniseren van bestaande infrastructuur. Onderdeel daarvan is een netwerk voor betalingen tussen banken. Dat netwerk moet in de loop van 2019 zijn vernieuwd.

Daarnaast moet het beleggingsplatform van SET, FundConnext, verbonden gaan worden met Vestima. Vestima is een softwareplatform voor beleggingskantoren wereldwijd. Zo krijgen de vermogensbeheerders die aangesloten zijn op SET's platform toegang tot investeerders in meer dan 55 landen.

SET zet zichzelf in het rijtje van beurzen die ambities hebben in de digitale economie. Denk aan de Zwitserse aandelenbeurs SIX, Boerse Stuttgart in Duitsland, en de New York Stock Exchange met Bakkt.

Eerder deze week werd bekend dat de Thaise SEC het eerste ICO-platform goedkeuring heeft gegeven om in werking te treden. Ook de regels rondom securities worden onder de loep genomen, zodat de wet bedrijven toelaat aandelen en andere assets digitaal uit te geven.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.