Gaat blockchain de Amerikaanse overheid veranderen?

De republikein Kevin McCarthy, leider binnen het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, stelt voor om te onderzoeken of blockchain de Amerikaanse overheid efficiënter en transparanter kan maken. Waar denkt hij aan?

Adoptie

Gaat blockchain de Amerikaanse overheid veranderen?
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

De Amerikaanse overheid heeft een comité die zich volledig stort op het “moderniseren van het congres”. McCarthy mocht er ook een zegje doen. Hij geeft aan dat blockchaintechnologie “de veiligheid van de financiële industrie drastisch verandert”, en dat het ook kan helpen om “onze eigen processen” te transformeren.

“Waarom zouden we wachten? En waarom zouden we blockchain niet op onszelf toepassen?", vraagt McCarthy. “Technologie verandert ons leven, laten we ervoor zorgen dat het Congres daarop aansluit. Deze plek effectiever, efficiënter, en bovenal transparanter maken.”

Om zijn pleidooi kracht bij te zetten, blikt McCarthy terug en noemt een aantal voorbeelden waarbij het omarmen van innovatieve technologie via het vormen van nieuwe wetgeving de overheid heeft geholpen. Zoals de TALENT-wet, en een wet voor de ingebruikname van technologie gericht op risicoanalyse.

McCarthy: “Wat ik wil bereiken is dat mensen ons als instituut kunnen vertrouwen. Door moderne technologie in te zetten om ons klantvriendelijker te maken, en waarmee tegelijkertijd de drempel lager wordt om ons verantwoordelijk te houden.”

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.