Klanten Coinbase kunnen nu OTC-handelen met geld vanuit ‘cold storage’

Coinbase heeft bekendgemaakt dat het twee diensten met elkaar heeft verbonden: Custody en OTC. Klanten kunnen nu direct handelen met geld dat opgeslagen staat in zogeheten ‘cold storage’. Een belangrijke stap?

ExchangeCoinbase

Klanten Coinbase kunnen nu OTC-handelen met geld vanuit ‘cold storage’
0%
De redactie
Door De redactie

Coinbase Custody + Coinbase OTC

De bewaardienst van Coinbase is nu direct geïntegreerd met de OTC-desk van de exchange. Klanten kunnen nu een OTC-order plaatsen en bevestigen voordat veilig opgeslagen geld verplaatst hoeft te worden.

Voor klanten die een positie innemen is het proces ook veel eenvoudiger gemaakt. Ze kunnen nu een OTC-order plaatsen en de aangekochte assets direct stellen — de order wordt dan afgehandeld door Coinbase Custody.

Zo ziet het nieuwe Custody-dashboard eruit:

“Een nieuwe standaard”

Volgens Sam McIngvale, bestuurder bij Coinbase, is dit iets “waar klanten naar gevraagd hebben sinds de dag dat de OTC-desk is gelanceerd”. Hij denkt dat “dit de nieuwe manier wordt waarop in de toekomst gehandeld wordt”.

De OTC-desk van Coinbase is alleen toegankelijk voor zogeheten agencies, bedrijven die geld beheren voor hun klanten. Door als tussenpersoon te fungeren, blijft de eindklant bij gebruik van de OTC-desk anoniem.

Binnen de muren van Coinbase wordt deze ontwikkeling “verticale integratie” genoemd. Kortweg betekent het dat er processen vereenvoudigd worden. In dit geval dus de beschikbaarheid van offline opgeslagen geld voor uitgaande transacties, en de opslag van binnenkomend geld. Door deze stappen naadloos op elkaar aan te sluiten, wordt het gebruik én het beheer van digitaal geld een stuk intuïtiever.

Hoewel Coinbase graag met de eer strijkt, is de exchange niet de eerste partij die met een dergelijke oplossing komt. Eerder lanceerde BitGo een vergelijkbaar product. Door samen te werken met Genesis Trading kunnen gebruikers orders uitvoeren zonder hun assets uit bewaring te halen.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

De redactie

De redactie

De gehele redactie van LekkerCryptisch, met Peter Slagter als hoofdredacteur. Wordt gebruikt als auteur voor artikelen als het een inspanning betreft van de redactie als geheel. Eventuele vragen kunnen gesteld worden aan Peter.