Eerste Thaise ICO-platform krijgt groen licht

De SEC van Thailand heeft het eerste ICO-platform goedkeuring gegeven om in werking te treden. Nu enkel nog de goedkeuring van het Ministerie van Handel, en de eerste gereguleerde ICO kan worden gehouden. Gaan STO's volgen?

Regelgeving

Eerste Thaise ICO-platform krijgt groen licht
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Volgens de Bangkok Post hebben SEC-directeurs één ICO-platform uitverkoren om te starten. Althans, als het aan hen ligt. Er zijn nog andere Thaise agentschappen die er hun stempel op moeten drukken, zoals het Ministerie van Handel.

Het platform is ontwikkeld met de eindgebruiker in het achterhoofd. Zo worden ICO's vooraf onderzocht, worden smart contracts aan een audit onderworpen, en zijn er solide KYC-processen die malafide praktijken moeten voorkomen.

De eerste ICO die via het portaal wordt gelanceerd verschijnt “binnenkort”, volgens SEC-directeur Archari Suppiroj. Suppiroj vertelt ook dat een buitenlands bedrijf het ICO-portaal beheert, en dat de eerste goedgekeurde ICO is gekozen uit 8 kandidaten.

Het houden van STO's (security token offerings) lijkt nog wat verder weg. Allereerst moet er een juridisch kader totstandkomen dat bedrijven toelaat aandelen en andere assets digitaal uit te geven. Daarna kan pas gekeken worden naar het op de (primaire) markt brengen van security tokens.

Suppiroj stelt dat het faciliteren van de groei van digitale assets de deuren opent voor institutionele beleggers. Dat zou de groei van de sector stimuleren. “Thailand heeft een constructief milieu ten aanzien van virtuele asset classes, met advocaten en wetgevers die de beweging begrijpen”, aldus Suppiroj.

Vanuit Thailand komen vaker berichten die daar getuige van zijn. In januari werd bekend dat de officiële aandelenbeurs van Thailand (SET) concrete plannen heeft om een eigen cryptocurrency exchange te openen.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.