Komt Binance met fiat-exchange naar Argentinië toe?

Recent lanceerde Binance z’n eerste fiat-exchange: Binance Jersey. Het is onduidelijk hoe succesvol de nieuwe exchange anderhalve maand later is, maar in ieder geval lijkt het erop dat Binance door wil pakken. Binnenkort in Argentinië?

ExchangeBinance

Komt Binance met fiat-exchange naar Argentinië toe?
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

“BUIDLing in Argentinië”

Op dit manier kwam Binance recent naar buiten met een nieuwsbericht. Samen met de overheid van Argentinië gaat Binance investeren in blockchainprojecten. Iedere $50.000 die door een lokale broedplaats voor een blockchainproject wordt vrijgemaakt, wordt door Binance verdubbeld.

De overheid van Argenitinië is akkoord gegaan om de komende vier jaar op deze manier in de blockchainsector van Argentinië te investeren. Ella Zhang van Binance: “Argentinië is een voorloper op het gebied van blockchainadoptie. We hebben gezien dat er veel gepassioneerde blockchaincommunities gevestigd zijn.”

Nieuwe fiat-exchange?

De link is al snel gelegd. Binance heeft soortgelijke stappen genomen in andere landen. Denk aan Singapore, Liechtenstein, Jersey, en Oeganda. Het ligt daarom voor de hand dat ook in Argentinië binnenkort een exchange te vinden is.

Ook CZ, de CEO van Binance, zinspeelt erop in een tweet:

Het lijkt erop dat Binance zich nu (ook) richt op opkomende economieën. Zo is een deel van Binance Academy inmiddels vertaald naar het Bahasa, de officiële taal van Indonesië. Wellicht dat een onderliggende drijfveer is dat het ondernemersklimaat in deze landen relatief gunstig is.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.