Binance 8 uur gesloten vanwege gepland onderhoud, toegenomen volatiliteit verwacht?

Vannacht vanaf 3 uur sluit Binance voor 8 uur de deuren in verband met een “geplande systeemupgrade”. Wordt er toegenomen volatiliteit verwacht?

ExchangeBinance

Binance 8 uur gesloten vanwege gepland onderhoud, toegenomen volatiliteit verwacht?
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Gepland onderhoud

Binance kondigde de “ingeplande systeemupgrade” op zondag aan. Het toepassen van de verbeteringen (of bugfixes) gaat ongeveer 8 uur duren. Om 3 uur vannacht (12-03-2019 03:00) start het onderhoud.

In die periode gaat de hele exchange op non-actief. Dat betekent dus dat je geen geld kunt storten of opnemen. Ook worden alle orders gepauseerd. Een storting die voordat het onderhoud start nog niet is binnengekomen, wordt na de onderhoudsperiode alsnog automatisch verwerkt.

Het kan zijn dat Binance het onderhoud heeft onder- of overschat. Als je het op de minuut af wil weten, kan je het best het Twitter-account van Binance volgen.

Toegenomen volatiliteit?

Ondanks dat het een routineklus is, leidt het nieuws tot toegenomen ‘spanning’ in de markt. Het is weleens gebeurd dat de marktprijs van cryptovaluta flink op (of neer) sprongen op het moment dat een belangrijke Exchange onbereikbaar was. Dat gegeven zorgt voor gespannen verwachtingen: gaat dat opnieuw gebeuren?

De afgelopen 24 uur boekte Binance een volume van boven de miljard dollar. Als Binance sluit, valt een aanzienlijke hoeveelheid handelsvolume weg. Hoe lager het handelsvolume is, hoe groter de invloed is van (individuele) orders op de marktprijs. Dat is de reden dat sommige handelaars huiverig zijn.

Mocht je het zekere voor het onzekere willen nemen, kan je je voorbereiden op het onderhoud door je orders te sluiten, en eventueel je heil te zoeken in een stabiele munt. En als je niet weet wat je in die 8 uur moet doen, neem dan eens een kijkje in de kennisbank.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.