Fidelity: ‘Onze klanten verhogen cryptobudget, markt is veelbelovend’

Tom Jessop, de baas van Fidelity Digital Assets, vertelt in een interview dat zijn klanten hun cryptobudgetten de komende jaren verhogen. Hij noemt de markt “veelbelovend”, en ziet bevestiging voor waar Fidelity aan werkt. Drie opvallende dingen.

Bedrijfsleven

Fidelity: ‘Onze klanten verhogen cryptobudget, markt is veelbelovend’
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Jessop sprak met Frank Chaparro, een correspondent van The Block. In het gesprek vertelt Jessop over een onderzoek dat door Fidelity is gedaan onder 450 financiële instellingen, over de manier waarop ze de handel in cryptovaluta gaan faciliteren, en waarom Ethereum nog niet ondersteund wordt.

In gesprek met pensioenfondsen

Volgens Jessop zijn nu primair de early adopters aan boord. Denk aan hedgefondsen, en een klein aantal familiekantoren. In die context vertelt Jessop iets opvallends.

“We zien ook wat interesse vanuit de pensioenwereld. Die instellingen hebben hun werk nog niet gedaan, maar het is heel interessant. Als je me zes of negen maanden geleden had gevraagd of we met pensioenfondsen in gesprek zouden zijn, had ik vermoedelijk ‘onwaarschijnlijk’ geantwoord” , vertelt Jessop.

Het zijn nog geen gesprekken waarin het instappen in de cryptowereld wordt besproken, maar er is interactie, en engagement. “Heel interessant”. Overigens onderstreept de prestatie die door Morgan Creek is neergezet.

Jessop onderstreept ook dat het belangrijk is te beseffen dat de markt met babystappen vooruit gaat. Mensen in de cryptowereld zien snelle ontwikkelingen en snelle winsten voor zich, maar in de wereld van Fidelity ligt de nadruk op professionaliteit en risicomijding. Er zijn nog allerlei aspecten die moeten uitkristalliseren, zoals “volatiliteit, regelgeving, en de beschikbaarheid van fundamentele data”.

Alleen Bitcoin, Ethereum later?

Op dit moment werkt Fidelity alleen met Bitcoin, en staat enkel de bewaardienst live. Dat betekent dat Fidelity de zorg draagt over het cryptogeld dat klanten hebben aangekocht.

Jessop geeft aan dat er vanuit Fidelity zeer strikte eisen zijn aan projecten die ondersteund worden. Als voorbeeld draagt hij Ethereum Classic aan. Recent kwam het project in de problemen door een 51%-aanval. Daarom is “de mate van decentraliteit en veiligheid een zeer belangrijk aspect voordat we iets ook maar overwegen om op te nemen in ons aanbod”.

Wat Ethereum betreft noemt Jessop een aankomende technische upgrade, later dit jaar. Voordat Fidelity over Ethereum gaat praten, moet wat Jessop betreft meer duidelijk worden over wat die transitie gaat inhouden.

Fidelity-klanten gaan meer investeren

In het gesprek komt naar voren dat Fidelity recent met 450 financiële instellingen gesproken heeft. Alles van familiekantoren en investeringsadviseurs tot aan hedgefondsen.

Ongeveer 20% ervan gaf aan op dit moment een deel van het budget toegewezen heeft aan digitale assets. “De bedrijven die nu geld in digitale assets hebben zitten, gaan hun investering erin verhogen. De komende 5 jaar verdubbelen ze hun inzet.”

Wat Jessop is het “veelbelovend”. Maar, de “markt heeft nog veel werk te doen, rondom educatie, en het vertellen over de waarde van digitale valuta voor investeerders”. Jessop sluit af met een positieve noot: “alles bevestigt wat we aan het doen zijn”. Kortom: Fidelity gaat de goede kant op.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.