Fidelity's cryptodiensten live voor een kleine selectie klanten

De grote Amerikaanse vermogensbeheerder Fidelity heeft z'n cryptodiensten voor een select aantal klanten gelanceerd. Op welk type organisaties zijn Fidelity's oplossingen gericht?

Adoptie

Fidelity's cryptodiensten live voor een kleine selectie klanten
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Het in Boston gevestigde bedrijf kondigde in oktober aan dat het met een range van producten komt voor grote beleggers. Fidelity is een grote vermogensbeheerder (meer dan 2.500 miljard euro in beheer) met meer dan 27 miljoen klanten wereldwijd.

Soft launch

Aan de lancering is geen grote bombarie voorafgegaan. Er is zelfs geen persbericht gepubliceerd. De geldreus maakte het met een eenvoudige tweet wereldkundig:

Het moment van de aankondiging valt samen met de Blockchain Summit 2019 in Washington DC. Volgens de tweet zijn de diensten van Fidelity gericht op hedgefondsen, familiekantoren, pensioenfondsen, en overige institutionele beleggers.

Met andere woorden: grote beleggers, die voor veel mensen in de cryptowereld de instroom van slim geld vertegenwoordigen.

Bewaardienst?

In de tweet verwijst Fidelity naar een blogpost die het bedrijf eind januari publiceerde. Het is onduidelijk of dat bericht is bewerkt of aangevuld. “We leveren onze initiële diensten aan een beperkte selectie van onze klanten”, leest het bericht.

In veel media wordt gesteld dat het enkel om een bewaardienst gaat - een zogeheten custody service. Dat lijkt gebaseerd te zijn op een eerder artikel dat door Bloomberg is gepubliceerd.

Fidelity zelf stelt dat het om “diensten” (meervoud) gaat, maar wat de gelanceerde dienstverlening precies omvat is onduidelijk.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.