Incubator Yes!Delft opent blockchain-broedplaats in Den Haag

Yes!Delft helpt fintech-startups met starten en groeien. De incubator heeft in samenwerking met gemeente Den Haag een nieuwe vestiging geopend gericht op blockchaintechnologie en kunstmatige intelligentie. De start van een levendig ecosysteem?

Bedrijfsleven

Incubator Yes!Delft opent blockchain-broedplaats in Den Haag
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Afgelopen dinsdag opende Yes!Delft officieel de deuren, volgens het nieuwsportaal van de TU Delft. De nieuwe dependance is gevestigd in het HeadQuarter-gebouw aan de Wilhelmina van Pruisenweg.

Vorig jaar werd de komst van Yes!Delft besproken in de gemeenteraad van Den Haag. Daaruit blijkt dat het doel van de komst naar Den Haag is om de broedplaats “financieel minder afhankelijk te maken van bijdragen van de gemeente Delft, TU Delft, en TNO”.

Levendig en innovatief ecosysteem

Het ontbreekt niet aan goede voornemens. Volgens Ras Lalmy, directeur van het nieuwe kantoor van Yes!Delft is “Den Haag de perfecte locatie, dichtbij relevante organisaties, zoals overheid, bedrijfsleven, en kennisinstellingen”. Samen met deze partijen moet een “levendig en sterk innovatief ecosysteem gecreëerd worden”.

Niemand minder dan Constantijn van Oranje heeft Yes!Delft in Den Haag geopend. Volgens hem is Den Haag “super goed gepositioneerd” op het gebied van ‘SecurTech’ en ‘GovTech’.

De Haagse startup Envision, maker van een app voor blinden en slechtzienden, heeft vorige maand al intrek genomen in het pand. Tijdens de opening werd bekendgemaakt dat Envision een investering heeft gekregen van 250.000 euro. Dat bedrag komt uit het technologiefonds 4impact en moet de groei van Envision stimuleren.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.