Belangrijker dan Bakkt en een ETF?

Betalingsverwerker Square gaat Bitcoin's Lightning Network ondersteunen

Volgens betalingsbedrijf Square is het niet de vraag óf, maar wanneer Bitcoin's Lightning Network wordt geïmplementeerd als betaalmethode. Voor de beeldvorming: per kwartaal verwerkt Square $20 miljard. Groter dan Bakkt en een ETF bij elkaar?

AdoptieBitcoin

Betalingsverwerker Square gaat Bitcoin's Lightning Network ondersteunen
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Veel (nieuws)berichten in de cryptowereld zijn gericht op de speculatieve kant van de markt. Kleine of grote investeerders, exchanges, indices, koersen. Veel minder vaak gaat het over echte adoptie: eindgebruikers die cryptovaluta gebruiken om te betalen.

Square Inc.

Square is een fintech-startup die meerdere zogeheten point-of-sale producten verkoopt. Het bedrijf heeft een eigen peer-to-peer betalingsplatform waarin de zogeheten Cash App centraal staat. Daarmee gaat het de directe concurrentie aan met PayPal en grote banken zoals JP Morgan.

Ondanks dat het een relatief nieuwe speler is op de financiële markt, is het verre van een kleine jongen. De verwachting is dat Square in kwartaal 4 een kleine miljard aan omzet draait. Ingeschat wordt dat het betalingsvolume van het vierde kwartaal uit komt op een kleine $23 miljard. Een stijging van 29% ten opzichte van het kwartaal ervoor.

Volgens de website van Square gebruiken meer dan 2 miljoen bedrijven Square om betaald te worden. Zou Bitcoin's Lightning Network door Square geïmplementeerd worden als betaalmethode, geeft dat een enorme exposure aan gebruikers.

“Niet of, maar wanneer”

Volgens Jack Dorsey, de CEO van Square, is het niet de vraag óf maar wanneer Bitcoin's Lightning Network wordt geïmplementeerd als betaalmethode. Hij deed die uitspraak in de podcast van Stephan Livera.

“Het is ons doel om onze klanten de best mogelijke dienstverlening te bieden. Square ziet Bitcoin als valuta, niet enkel als speculatief asset.”

Volgens sommigen zou een dergelijke ontwikkeling groter zijn dan de komst van Bakkt en een Bitcoin ETF bij elkaar:

Dat geluid lijkt in andere delen van de industrie te resoneren. Jeremy Welch, CEO van Casa, stelt dat Square een “zeer respectabel bedrijf is”, met “goede technologie”. De adoptie van Bitcoin's LN zou volgens Welch “zeer belangrijk zijn, niet alleen in termen van adoptie, ook in termen van de reputatie ervan binnen Silicon Valley”.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.