Twitter CEO koopt elke week voor $10.000 aan BTC

Recent kwam Twitter CEO Jack Dorsey aan het woord in de podcast “Tales From The Crypt”. Daarin vertelt hij dat hij iedere week voor $10.000 aan Bitcoin koopt. Dat is (nu) ongeveer 2,7 BTC per week, of $520.000 per jaar. Waarom is hij zo bullish?

MarktBitcoin

Twitter CEO koopt elke week voor $10.000 aan BTC
0%
De redactie
Door De redactie

Jack Dorsey geeft regelmatig een blijk van zijn enthousiasme voor Bitcoin. Na een aantal maanden radiostilte, is Dorsey weer regelmatig(er) in de media over dit onderwerp.

Internetgeld

Begin februari was Dorsey te gast bij Joe Rogan. Tijdens de show vertelt Dorsey dat hij gelooft dat cryptovaluta niet meer verdwijnen, en dat Bitcoin waarschijnlijk wat gebruik en waarde betreft de nummer 1 blijft:

“De wereld zal uiteindelijk één valuta overhouden. Het internet zal één valuta hebben. Waarschijnlijk is dat Bitcoin. Het kan nog 10 jaar duren voordat het allemaal uitgekristalliseerd is.”

Het is duidelijk dat Dorsey waarde hecht aan het idee van programmeerbaar geld. Geld dat gemaakt wordt door computers, en in ultimo bedoeld is voor computers: “Het [Bitcoin] was geboren op internet, gebouwd op internet, getest op internet, en het is van het internet.”

Accumuleren voor gevorderden

We wisten dat Dorsey fan is van Bitcoin, maar we wisten nog niet op welke manier hij zichzelf eraan blootstelt. Recent kwam Dorsey aan het woord in de podcast van Marty Bent: “Tales From The Crypt”. 

Dorsey legt in het gesprek uit dat hij iedere week voor $10.000 aan BTC koopt. Op dit moment is dat goed voor 2,7 BTC per week, of ~10-13 BTC per maand. Op jaarbasis steekt hij dus meer dan een half miljoen dollar in Bitcoin. Dat is overigens een kleine 0,01% van zijn geschatte vermogen.

Ook in deze podcast vertelt hij nog eens waarom hij in Bitcoin gelooft: “Het internet heeft altijd zijn eigen munt gewild, maar de technologie was nog niet beschikbaar. Tot 10 jaar geleden.”

#StackingSats

Ondertussen neemt de hashtag #StackingSats op Twitter in populariteit toe. Iedere week plaatsen deelnemers van de cryptowereld hun wekelijkse BTC-aankoop, om aan te geven dat ze “satoshi's inslaan”.

De drijfveer voor enthousiastelingen om op deze manier Bitcoin te verzamelen is schaarste. Op het moment van schrijven is er voor iedereen op aarde zo'n 300.000 satoshi beschikbaar. Als je jezelf daarvan wilt voorzien, kost dat je nu slechts $11.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

De redactie

De redactie

De gehele redactie van LekkerCryptisch, met Peter Slagter als hoofdredacteur. Wordt gebruikt als auteur voor artikelen als het een inspanning betreft van de redactie als geheel. Eventuele vragen kunnen gesteld worden aan Peter.