Tether (USDT) komt naar TRON's blockchain in tweede kwartaal 2019

TRON en Tether vertellen in een gezamenlijk persbericht dat USDT ook op TRON's blockchain uitgegeven gaat worden. Als TRC-20-token moet het ‘t ecosysteem van TRON een flinke boost geven. Wat zijn de plannen?

Markt

Tether (USDT) komt naar TRON's blockchain in tweede kwartaal 2019
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Liquiditeit

Op maandagochtend werd het nieuws gemeld op Tether's Twitter-account:

Later op de dag verscheen ook een officieel persbericht, waarin TRON en Tether gezamenlijk vertellen over de samenwerking. “Onze samenwerking met Tether biedt onze gebruikers ongelofelijk veel stabiliteit en vertrouwen”, aldus Justin Sun, oprichter van TRON. Volgens Jean-Louis van der Velde, CEO van Tether, “onderstreept deze samenwerking dat Tether op de behoeften van de community rondom digital assets inspeelt”.

Volgens het persbericht “maakt het toevoegen van Tether aan TRON's blockchain het mogelijk om het bestaande ecosysteem van dapps flink te verbeteren”. Het moet het voor “verhoogde liquiditeit op decentrale exchanges zorgen”, en de “toegankelijkheid verbeteren voor institutionele beleggers”.

Voor- en tegenstanders

De reacties op de berichtgeving zijn zeer divers. TRON kent felle voor- én tegenstanders.

Voorstanders zien het als belangrijke stap voor de in gebruikname van ‘hun’ blockchain. Dat een gevestigde partij als Tether zich verbindt aan TRON geeft een stuk waardering, en daarnaast wordt flink gespeculeerd op wat de aankondiging zal doen met de prijs van TRON's eigen munt, TRX.

Tegenstanders drijven de spot met TRON, en zien een kans om nog eens te benadrukken dat Tether verre van onbesproken is. Een woordvoerder van TRON reageert met een verwijzing naar een recente Bloomberg-publicatie: de “reserves van Tether lijken in orde te zijn”.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.