Het houdt niet op...

Leveranciers van Coinbase verkochten klantgegevens aan derde partijen

Recent was Christine Sandler, salesbaas van Coinbase, op bezoek bij Cheddar. Ze sprak daar over de (beruchte) overname van Neutrino. Terloops noemt Sandler dat leveranciers van Coinbase klantgegevens doorverkochten aan derde partijen. Pardon!?

ExchangeCoinbase

Leveranciers van Coinbase verkochten klantgegevens aan derde partijen
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Klantgegevens verkocht

Laten we beginnen met het fragment waarin Sandler de uitspraak doet:

In eerste instantie reageerde men inhoudelijk op de overname van Neutrino. Daar was men al boos over, en het optreden van Sandler heeft daar weinig aan veranderd:

Niet veel later kwam het laatste deel van bovenstaand fragment onder de loep te liggen. Sandler: “[...] het was erg belangrijk voor ons om van onze huidige leveranciers weg te migreren. Sterker nog, onze huidige leveranciers verkochten onze klantgegevens aan derde partijen.”

Zo stapelt Coinbase het ene potentiële schandaal op het andere. Bitcoin-ontwikkelaar Udi Wertheimer was er snel bij:

Motie van wantrouwen?

Wat er precies is verkocht door “de leveranciers” van Coinbase is onduidelijk. Maar omdat alle klanten door een gedetailleerd KYC-proces moeten, heeft de exchange potentieel een enorme hoeveelheid (waardevolle) data opgeslagen staan.

Daar bovenop zou Coinbase data bewaren over het gedrag van z'n klanten op de exchange. Dat gebeurt onder de vlag van Amerikaanse belastingwetgeving, en kan externe bedrijven ook interessante inzichten geven.

Van Coinbase is ondertussen niets meer vernomen. De laatste tweet is van 28 februari, evenals het laatste bericht op de officiële weblog van Coinbase. Afwachten dus!

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.