Overheid India bijna klaar met wettelijk kader voor cryptovaluta

Recent kreeg de overheid van India 4 weken de tijd om met cryptoregels voor de dag te komen. Wat blijkt: het wettelijk kader is bijna klaar. Komt er dan eindelijk een einde aan de soap?

Regelgeving

Overheid India bijna klaar met wettelijk kader voor cryptovaluta
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

“Bijna klaar”

Pasgeleden werd bekend dat de Hoge Raad van India de overheid nog uiterlijk 4 weken geeft om cryptoregels te formuleren. Laat de overheid niets van zich horen, neemt de Hoge Raad zelf een beslissing in de zaak die nu bij de rechtbank ligt.

Jaideep Reddy, advocaat van de Internet and Mobile Association of India (IAMAI), vertelt over de meest recente zitting bij de rechtbank:

“Het startte met representanten van de overheid van India. Zij gaven aan dat het comité [dat verantwoordelijk is voor de regelgeving] bijna klaar is en dat de hoorzitting daarna door zou moeten gaan.”

Op basis daarvan heeft de rechtbank besloten om de overheid 4 weken extra te geven. Dat zou dan “wel de laatste kans zijn”.

In gevecht met de centrale bank

Ook de aanklagers kwamen aan het woord. Zij stellen dat “de zaak draait om de beslissing van de RBI [de centrale bank van India] en dat het los van de uitkomst van het overheidscomité behandeld zou moeten worden. Iedere dag dat er geen beslissing genomen wordt, verliezen er mensen hun baan.”

Toch koos de rechtbank ervoor om de overheid nog eens 4 weken te geven en op de uitkomst daarvan te wachten. En dat is misschien maar beter ook. De huidige wetgeving in India laat geen ruimte toe voor de handel in cryptovaluta.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.