Thailand verbiedt ICO's gebruik van Bitcoin Cash, Litecoin, en Ethereum Classic

De SEC van Thailand heeft de snoeischaar gezet in het aantal cryptovaluta die gebruikt mogen worden door ICO's om geld mee op te halen. Bitcoin Cash, Litecoin, en Ethereum Classic mogen niet langer gebruikt worden. Deze vier blijven legaal.

Regelgeving

Thailand verbiedt ICO's gebruik van Bitcoin Cash, Litecoin, en Ethereum Classic
0%
Bert Slagter
Door Bert Slagter

Van zeven naar vier

In juli 2018 kwam de Thaise Securities and Exchange Commission (SEC) met een aankondiging over nieuwe regels rondom ICO's. Toentertijd was het één van de eerste landen met een juridisch framework voor ICO's. Er waren zeven goedgekeurde cryptovaluta die gebruikt mochten worden: Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), Ether (ETH), Ether Classic (ETC), Litecoin (LTC), Ripple (XRP) and Stellar (XLM).

Van die zeven gaan er drie weer de ijskast in. Bitcoin Cash, Ether Classic, en Litecoin mogen door ICO's niet meer gebruikt worden om geld mee op te halen. De SEC herinnert de Thaise markt er ook nog eens aan dat de lijst met goedgekeurde valuta “niet betekent dat de munten als wettig betaalmiddel worden gezien”.

Ongebruikte valuta

Het agentschap vertelt niet precies waarom het aantal goedgekeurde munten is verlaagd. Er zou rekening gehouden zijn met meerdere factoren, waaronder het nieuws en ontwikkelingen gerelateerd aan de munten zelf.

“De update van de lijst heeft zeer waarschijnlijk geen impact op investeerders of de markt van digitale assets. Tot dusver is er nog geen ICO geweest die de verwijderde valuta heeft gebruikt om geld op te halen”, aldus de SEC.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Bert Slagter

Bert Slagter

Medeoprichter van LekkerCryptisch. Achtergrond in informatica en natuurkunde. Bouwt mooie software, teams en bedrijven. Student van geopolitiek, macro-economie, complexe systemen en waarschijnlijkheid. Op zoek naar het signaal in de ruis.