Dit zijn de winnaars van Newsweek's blockchain impact awards

Het Amerikaanse nieuwstijdschrift heeft een expertpanel naar 25 blockchainprojecten laten kijken. De vraag die centraal staat: welk project hebben de grootste impact? Dit zijn de 5 winnaars van Newsweek's blockchain impact awards editie 2019.

Adoptie

Dit zijn de winnaars van Newsweek's blockchain impact awards
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Newsweek

Newsweek is een Amerikaans wekelijks nieuwstijdschrift gepubliceerd in de stad New York. De papieren versie van het tijdschrift wordt in heel de Verenigde Staten en Canada gedistribueerd. Het is het op één na grootste wekelijkse nieuwstijdschrift, na TIME Magazine, maar voor U.S. News & World Report.

Samen met een panel van experts heeft het tijdschrift 25 blockchainprojecten beoordeeld op de mate waarin ze impact hebben op de wereld. Daar zitten voor ons bekende namen tussen, zoals OriginTrail, PowerLedger, en WeTrust.

De winnaars

Bitlumens

Bitlumens gebruikt blockchain en Internet of Things (IoT) voor de levering van elektriciteit aan afgelegen dorpen in Latijns-Amerika. De startup levert apparatuur die werkt op zonne-energie, levert energie, en verbindt met de blockchain. Zo bereikt het twee doelen: toegang tot elektriciteit én toegang tot een betaalnetwerk.

Chronicled

Chronicled gebruikt blockchain om supply chain ecosystemen volledig te decentraliseren. Het bedrijf is bekend van z'n MediLedger-netwerk. Dat is een oplossing gericht op supply chains binnen de farmaceutische industrie. Leden van MediLedger zijn high profile farmaceuten, zoals Pfizer, en Genentech.

Grassroots Economics

Grassroots Economics gebruikt blockchain om bedrijven en individuen in achtergestelde en gemarginaliseerde gemeenschappen de mogelijkheid te geven een eigen digitale munt te maken om mee te handelen binnen de eigen regio of community. Er wordt nauw samengewerkt met Bancor om dat doel te bereiken. Er zijn al meer dan 1200 kleine bedrijven en scholen geholpen.

SimplyVital Health

SimplyVital Health's product, ConnectingCare, helpt patiënten en organisaties in de gezondheidszorg hun data te beheren. Het doel is om gegevens die nu in besloten silo's opgeslagen staan met elkaar te verbinden. Daarmee moet de kwaliteit van de zorg die geleverd wordt aan patiënten verbeteren.

Prescrypto

Prescrypto is een applicatie waarmee klinieken, dokters, en apothekers recepten kunnen maken, verzenden, en bijhouden. Blockchain wordt gebruikt om de veiligheid van een recept te garanderen, en er zeker van te zijn dat een recept écht door een dokter is uitgegeven.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.