Samsung toont Enjin en Cosmee als blockchainpartners voor de Galaxy S10

Samsung onderstreept het voornemen cryptovaluta een plek te geven in z'n ecosysteem. Er zijn twee launching partners van de Galaxy S10 onthuld op de Mobile Business Summit in Barcelona. Het gaat om Enjin en Cosmochain. Dit is er bekend.

Adoptie

Samsung toont Enjin en Cosmee als blockchainpartners voor de Galaxy S10
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Enjin en Cosmochain

De beelden waarin Enjin en Cosmochain verschenen, doken op kort na een presentatie op Samsung's Mobile Business Summit:

Het is nog niet bekend op welke manier de projecten precies samenwerken met de S10. Enjin is een gaming platform, en Cosmochain bouwt een community rondom schoonheidsproducten en -diensten. Mogelijk worden beide projecten aanbevolen als gebruikers Samsung's blockchain wallet in gebruik nemen.

Naar verluidt heeft de CEO van Cosmochain de relatie met Samsung bevestigd. In een uitgelekt (en inmiddels offline gehaald) persbericht vertelt Howon Song:

“Samsung's Electronics Wireless Division heeft gezocht naar dapps die gecommercialiseerd kunnen worden. Cosmochain is in die context geselecteerd als partner van de Galaxy S10. We hebben tientallen vergaderingen gehad om de technologie door te nemen.”

Enjin's wallet meegeleverd?

Inmiddels gaan er ook geruchten op dat Enjin's wallet standaard meegeleverd wordt met de S10. Dat is niet enkel gebaseerd op de presentatie van Samsung die hierboven te zien is.

Op de website van het Zuid-Koreaanse T world wordt de S10 geadverteerd. T world is onderdeel van SK Telecom, één van Zuid-Korea's grootste telecomaanbieders. Op de productpagina van de S10 is de wallet van Enjin te zien:

Een ander cryptocurrency-project waarvan het inmiddels bevestigd is dat er nauw met Samsung wordt samengewerkt is THETA. THETA is onderdeel van het ecosysteem om Samsung VR heen.

Mooie tekenen van mainstream-adoptie!

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.