KPMG: helft van techleiders verwacht dat blockchain grote impact heeft komende 3 jaar

Uit recent onderzoek van KPMG blijkt dat 48% van de techleiders verwacht dat blockchain de manier waarop ze werken gaat veranderen. Een flinke impact op de gevestigde orde dus. We hebben de belangrijkste bevindingen op een rij gezet.

Markt

KPMG: helft van techleiders verwacht dat blockchain grote impact heeft komende 3 jaar
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Het onderzoek (PDF) is gehouden onder 740 leiders in de (fin)techsector. Het is onderdeel van KPMG's jaarlijkse Technology Industry Innovation Survey.

Op de vraag hoe waarschijnlijk men het acht dat blockchain de manier waarop bedrijven werken gaat veranderen, antwoordt 48% “zeer waarschijnlijk / waarschijnlijk”. 24% van de respondenten heeft er niet zo'n uitgesproken mening over, en 27% verwacht dat blockchain een kleine of geen impact zal hebben.

De ondervraagden denken dat de impact op IoT-processen (Internet of Things) het grootst zal zijn. Handel staat op nummer 2, het verbeteren van cybersecurity op nummer 3, en het thema (juridisch bindende) contracten is hekkensluiter.

Eén van de vragen is gericht op de adoptie van blockchaintechnologie. Maar liefst 41% van de respondenten verwacht dat zijn bedrijf blockchaintechnologie in gebruik gaat nemen de komende 3 jaar.

In het kader van adoptie ziet het grootste deel van de ondervraagden efficiëntere processen als grootste voordeel. Differentiatie ten opzichte van concurrenten staat op nummer 2. Kostenreductie en nieuwe (zakelijke) inzichten staan op een gedeelde derde plek.

Ten slotte is gevraagd naar wat men ziet als de grootste uitdagingen en obstakels in de context van de ingebruikname van blockchaintechnologie. Op nummer 1 staat dat het zich nog niet bewezen heeft in de praktijk. Technologische complexiteit staat op nummer 2, en gebrek aan kapitaal op nummer 3.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.