Electroneum lanceert goedkope smartphone die gebruikers beloont met crypto

Blockchain-startup Electroneum heeft een relatief goedkope Android-smartphone op de markt gebracht. Het minen van Electroneum's token wordt standaard ondersteund, en als zodanig beloont het apparaat het gebruik ervan. Twee opvallende dingen.

Adoptie

Electroneum lanceert goedkope smartphone die gebruikers beloont met crypto
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Gericht op Zuid-Afrika

Het apparaat, de M1, wordt op de markt gebracht voor een relatief lage prijs: $80. Maar bij de prijsstelling moet je er rekening mee houden dat het gericht is op ontwikkelingsgebieden. Daar is 80 dollar voor veel mensen een flinke investering.

Zuid-Afrika is de launching market. Richard Ells, de CEO van Electroneum:

“Zuid-Afrika was een makkelijke keuze voor ons. We hebben een groot onderzoek gedaan. Daaruit kwam dat 97% van de respondenten graag met ETN [het token van Electroneum] willen betalen voor belminuten en data.”

Betaald worden voor gebruik

Het idee is dat gebruikers van de telefoon betaald worden voor het gebruik ervan. Daartoe wordt de mobile miner van Electroneum meegeleverd met het apparaat. Maandelijks kan een gebruiker op die manier tot $3 verdienen aan ETN-tokens. Het apparaat hoeft niet online te zijn om te minen.

De verdiende munten kunnen door gebruikers worden betaald om te betalen voor online diensten, shopping, of het aanvullen van beltegoed. Ze kunnen er ook voor kiezen om de tokens te verhandelen op een exchange.

Degelijk apparaat

De M1 is een apparaat zonder toeters en bellen. Het ondersteunt 4G, je krijgt 8-32GB aan opslagruimte, ruimte voor 2 SIM-kaarten, en een quad-core processor met een kloksnelheid van 1.3Ghz. De telefoon beschikt over 2 camera's; 5 megapixels aan de achterkant, en 2 megapixels aan de voorkant.

Je kunt deze specificaties niet vergelijken met high-end smartphones die in Nederland in trek zijn. Maar daar is de prijs ook niet naar. Het is voldoende voor basisfunctionaliteit, en dat is precies waar het goed in moet zijn.

We kijken vooruit naar de uitwerking die de introductie van de M1 op de markt gaat hebben!

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.