Bank Frick komt met DLT Markets, professionele toegang tot digitale assets voor grote beleggers

De Liechtensteinse privébank Bank Frick heeft een nieuwe dochteronderneming in het leven geroepen: DLT Market AG. Het is erop gericht om institutionele beleggers professionele toegang te geven tot digitale assets. Een belangrijke stap?

Adoptie

Bank Frick komt met DLT Markets, professionele toegang tot digitale assets voor grote beleggers
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

DLT Markets

De spinoff van de bank is vernoemd naar de technologie onderliggend aan veel digitale valuta: DLT staat voor Digital Ledger Technologies. Volgens het persbericht ontwikkelt de bank een “uniek en globaal gepositioneerd platform, die de betrouwbaarheid van de traditionele handelsmarkt combineert met de voordelen van de nieuwe [token] asset class”.

Alleen deze uitspraak is al veelzeggend. Het platform valt blijkbaar onder bestaande regelgeving, en biedt klanten vanuit juridisch perspectief de zekerheid die ze gewend zijn. Iets anders dat opvalt is dat digitale tokens (en munten) expliciet een nieuwe asset class worden genoemd. Het gebruik van deze term voor cryptovaluta is nog niet onbesproken, maar dergelijke uitspraken dragen bij aan de acceptatie ervan.

Nieuwe wijn in oude zakken

Institutionele klanten kunnen via het eigen platform handelen op meerdere exchanges. Daar zijn processen gerelateerd aan risico- en positiemanagement onderdeel van. De bank biedt toegang tot een breed scala aan digitale tokens, “zonder in te boeken op de gemakken van een EU-gereguleerde bank”.

Uit de aankondiging valt op te maken dat Bank Frick er alles aan gedaan heeft om de klant een ervaring te geven die vergelijkbaar is met de handel in conventionele aandelen en securities. Nieuwe verhandelbare producten, in een herkenbare omgeving. Nieuwe wijn in oude zakken.

Bank Frick

Bank Frick is een privébank gevestigd in Liechtenstein. Het is opgericht in 1998, heeft ongeveer 120 medewerkers en 1 miljard euro in beheer.

De roots van Bank Frick liggen in private banking en de ontwikkeling van financiële diensten voor een internationale klantenkring. De bank breidt haar activiteiten op het gebied van digitale bankdiensten nu strategisch uit.

Ondanks dat de bank niet tot de grootbanken behoort, is deze stap zeker noemenswaardig. Over de hele linie van de markt wordt interesse in de handel in cryptovaluta getoond, en daar is dit een bevestiging van.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.