Ripple (XRP) verhandelbaar op Coinbase Pro

Vanaf maandag 19:00u doet Ripple's XRP z'n intrede op Coinbase Pro. Eerst enkel binnenkomende XRP-transacties, later ook directe stortingen, en de handel tussen diverse valutaparen. Dit is wat je weten moet.

ExchangeRippleCoinbase

Ripple (XRP) verhandelbaar op Coinbase Pro
0%
Bert Slagter
Door Bert Slagter

Gefaseerde lancering

De aankondiging van de nieuwe Coinbase Pro-munt werd gedaan op de Coinbase Blog en op Twitter:

De lancering ervan doorloopt de volgende fases:

  1. Alleen overschrijvingen. Vanaf 25 februari 19:00u kunnen klanten XRP naar hun account op Coinbase Pro versturen. Er kan nog niets mee gedaan worden.
  2. Er kunnen limietorders geplaatst worden. De orders worden echter nog niet verwerkt. Deze fase duurt minimaal 1 minuut.
  3. De geplaatste limietorders worden verwerkt en de handel daarin start. Marktorders kunnen nog niet geplaatst worden. Deze fase duurt minimaal 10 minuten.
  4. Alle handel is actief. Dit is de laatste fase, waarin alle diensten actief zijn, waaronder limietorders, marktorders, en stoporders.

Het faseren van de lancering wordt gedaan om ervoor te zorgen dat er voldoende liquiditeit is om mee te werken. 

Let op de ‘destination tag

Verstuur je XRP naar een exchange? Let er dan op dat je de zogeheten destination tag invult. Ook Coinbase waarschuwt ervoor. Doe je het niet, ben je al je geld definitief kwijt.

Een destination tag is een 9-cijferig getal dat wordt gebruikt om verschillende gebruikers van een exchange te kunnen onderscheiden. Als je het niet invoert, kan de exchange simpelweg het binnenkomende bedrag niet verwerken.

Enkel als je XRP verstuurt naar een eigen wallet is het niet nodig om een destination tag op te geven.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Bert Slagter

Bert Slagter

Medeoprichter van LekkerCryptisch. Achtergrond in informatica en natuurkunde. Bouwt mooie software, teams en bedrijven. Student van geopolitiek, macro-economie, complexe systemen en waarschijnlijkheid. Op zoek naar het signaal in de ruis.