Cryptomarkt Zuid-Korea wacht op ETF-beslissing VS

De consensus is inmiddels dat de cryptomarkt er zonder Amerikaanse Bitcoin ETF ook wel komt. Toch is zo'n SEC-beslissing invloedrijk. Zo blijkt de Zuid-Koreaanse markt het proces op de voet te volgen en er zelfs op te wachten. Hoe zit dit?

Regionaal

Cryptomarkt Zuid-Korea wacht op ETF-beslissing VS
0%
Bert Slagter
Door Bert Slagter

Afwachtend

De bear market heeft ertoe geleid dat de aandacht is verschoven naar “veiligere” Bitcoin-investeringen, bijvoorbeeld in de vorm van zogeheten Exchange Traded Funds (ETF's). In de Verenigde Staten hebben we inmiddels al meer dan tien ETF-aanvragen achter de rug, en gaat het proces door met aanvragen van Bitwise en VanEck/SolidX.

In Zuid-Korea wachten ze liever af. De markt krijgt weinig ruimte. Eerst maar eens kijken wat er in de VS gebeurt, aldus een anonieme medewerker van Korea Exchange, de nationale beurs van Zuid-Korea. Hij vertelt aan de Korea Herald:

“De VS is een voorloper op het gebied van cryptovaluta en daaraan gerelateerde derivaten. Er gaan stemmen op voor de lancering van Bitcoin ETF's in de markt. Daarom observeren we de voortgang en het antwoord van de Amerikaanse SEC.”

De bron stelt verder dat voor de lancering van een crypto ETF een “solide index nodig is”. De eventuele “index wordt stevig bediscussieerd binnen de muren van de Korea Exchange, omdat het mogelijk invloed heeft op de bescherming van investeerders.”

Blockchain leidt

Ondanks dat de overheid van Zuid-Korea op z'n hoede is voor cryptovaluta, geloven experts in het land dat de Korea's interesse in blockchaintechnologie de weg vrijmaakt voor de komst van een Bitcoin ETF. Professor Lee Kyung-ho:

“De overheid breidt z'n investering in onderzoek en ontwikkeling van blockchaintechnologie steeds verder uit. Al die projecten gaan ervoor zorgen dat de risico's van een eventuele ETF geminimaliseerd worden.”

Mocht de tijd rijp zijn voor nieuwe verhandelbare crypto-producten, verwacht Kyung-ho wel dat ze vergezeld gaan met strenge KYC-regels.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Bert Slagter

Bert Slagter

Medeoprichter van LekkerCryptisch. Achtergrond in informatica en natuurkunde. Bouwt mooie software, teams en bedrijven. Student van geopolitiek, macro-economie, complexe systemen en waarschijnlijkheid. Op zoek naar het signaal in de ruis.