Samsung's Galaxy S10 leert gebruikers over blockchain en cryptovaluta

Woensdag werd duidelijk dat de Samsung Galaxy S10 over een ingebouwde hardware wallet beschikt. Wat blijkt: ‘Samsung Blockchain Wallet’ leert mensen over blockchaintechnologie en het gebruik van cryptovaluta. Zo werkt het.

Adoptie

Samsung's Galaxy S10 leert gebruikers over blockchain en cryptovaluta
0%
Bert Slagter
Door Bert Slagter

Samsung Blockchain Wallet

De term ‘cryptocurrency wallet’ is tijdens de onthulling van de S10 niet gebruikt. Samsung heeft ervoor gekozen om niet te hoog van de toren te blazen. De opslag van private keys is onderdeel van Samsung Knox, een Samsung-product waarbij de nadruk ligt op hardware-gedreven veiligheid.

Het blijkt dat de S10 z'n gebruikers opvoed over het gebruik van cryptovaluta, en de werking van blockchaintechnologie. Als onderdeel van Knox bestaat Samsung Blockchain Wallet, een native cryptocurrency wallet waarvan de werking wordt uitgelegd in een door de S10 aangeboden tutorial.

De applicatie toont Bitcoin en Ethereum in een eenvoudige, minimalistische interface, die geschikt lijkt voor een breed publiek.

Op Twitter is een video van de blockchain-tutorial verschenen via de Zuid-Koreaanse analist Heslin Kim. Hij ontving de video van een lid van zijn Kakao-community:

Waarom zo geheimzinnig?

Een vraag is waarom Samsung niet op het podium de beschikbaarheid van een cryptocurrency wallet heeft aangekondigd. Een veelgehoord argument is dat Samsung de mogelijkheid dat het gebruikers zou wegjagen niet uitsluit.

Cryptovaluta zijn nieuw, en veel mensen horen ervan in een negatieve context. Een hack, of een enorme waardedaling. Dat de vork anders in de steel zit, neemt niet weg dat de mogelijkheid dat de term mensen afschrikt reëel is.

Een ander motief dat genoemd wordt is dat Samsung z'n blockchain-applicatie op een ander moment aandacht wil geven. De blockchain-tutorial vertelt mensen over de toepassing van blockchaintechnologie in verschillende sectoren, waaronder verzekeringen. Wellicht dat er in die context nog plannen op het vuur staan die niet aangekondigd kunnen worden. 

Hoe het precies zit, blijft onduidelijk. We gaan ongetwijfeld meer video's zien van de blockchain-tutorial en daaraan gerelateerde applicatie op het moment dat de eerste S10's zijn uitgeleverd.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Bert Slagter

Bert Slagter

Medeoprichter van LekkerCryptisch. Achtergrond in informatica en natuurkunde. Bouwt mooie software, teams en bedrijven. Student van geopolitiek, macro-economie, complexe systemen en waarschijnlijkheid. Op zoek naar het signaal in de ruis.