Blockchain-baas IBM: Bitcoin wordt één miljoen dollar waard

Jesse Lund, de vice-president van de afdeling blockchain en digitale valuta bij IBM, ziet de waarde van Bitcoin in de toekomst flink toenemen. “Bitcoin wordt ooit één miljoen dollar waard”, stelt Lund. Waar baseert hij deze uitspraak op?

MarktBitcoin

Blockchain-baas IBM: Bitcoin wordt één miljoen dollar waard
0%
Bert Slagter
Door Bert Slagter

Waarde is gekoppeld aan toepassing

Lund was te horen in een interview met Crypto Finder. Alle gasten die daarin voor de camera verschijnen worden de vraag gesteld: “Wat denk jij dat de prijs is van bitcoin op oudjaarsavond?”

IBM's vice-president heeft een opvallend antwoord op de vraag. Hij denkt dat de waarde van BTC dit jaar gestaag toeneemt en zo'n $5.000 waard is op 31 december. Maar hij gaat door: “Bitcoin wordt ooit één miljoen dollar waard.”

Lund vindt de warde van een munt op zichzelf niet zo interessant. Wat hem betreft gaat het om de toepassing ervan, om het nut in de echte wereld. En Lund ziet voor Bitcoin een belangrijke rol weggelegd.

“Als bitcoin een miljoen dollar waard is, is één satoshi ongeveer evenveel waard als één dollarcent”, stelt Lund. “De totale waarde van het netwerk is dan toegenomen tot 20 biljoen dollar. Dit kan een enorme invloed hebben op de markt van zakelijke en grote transacties.”

Blockchain World Wire (BWW)

Tijdens het gesprek gaat Lund ook in op IBM's eigen betaalnetwerk. IBM maakt gebruik van Stellar's netwerk om internationale betalingen te faciliteren. In de context van BWW wordt Stellar's eigen munt, XLM, voor de verrekening van transactiekosten.

Daar moet verandering in komen. IBM experimenteert met andere cryptovaluta, zodat gebruikers van BWW zelf kunnen kiezen welke munt ze gebruiken om mee af te rekenen. “Het zou Ripple (XRP) kunnen zijn, Bitcoin is een optie, en we kijken ook naar stablecoins.”

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Bert Slagter

Bert Slagter

Medeoprichter van LekkerCryptisch. Achtergrond in informatica en natuurkunde. Bouwt mooie software, teams en bedrijven. Student van geopolitiek, macro-economie, complexe systemen en waarschijnlijkheid. Op zoek naar het signaal in de ruis.