Bitcoin-symbool toegevoegd aan Google's iOS toetsenbord

Gebruik je iOS en Google's toetsenbord? Dan is nu Bitcoin's ₿-symbool beschikbaar als valuta. Een kleine wijziging, maar volgens velen een groot gebaar: het legitimeert 's werelds belangrijkste cryptomunt. Zo werkt het.

AdoptieBitcoin

Bitcoin-symbool toegevoegd aan Google's iOS toetsenbord
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Gboard

Gboard is het toetsenbord van Google die je kunt installeren op iOS. Het biedt wat handige functionaliteit, maar lijkt verder sterk op het (native) toetsenbord van iOS zelf. Met sindskort een groot verschil: Bitcoin's ₿-symbool is te kiezen als valuta.

De ₿ is enkel toegevoegd aan het iOS-toetsenbord. Op Android is het nog niet beschikbaar. Je krijgt toegang tot de popup met alle valutasymbolen door het euro- of dollarsymbool ingedrukt te houden.

Belangrijk signaal?

Is deze stap belangrijk voor de adoptie van Bitcoin? Waarschijnlijk niet. Mensen gaan waarschijnlijk niet de straat op met de vraag of ze met Bitcoin kunnen betalen omdat hun iPhone het symbool ondersteunt.

Maar het staat wel symbool voor goedkeuring van een belangrijk bedrijf. Wat Google doet wordt nauwgezet in de gaten gehouden. Het is zeker niet ondenkbaar dat andere bedrijven en applicaties volgen. 

Een kleine stap, maar wel positieve.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.