Samsung Galaxy S10 heeft ingebouwde hardware wallet

Net binnen: Samsung brengt cryptovaluta naar de massa. De Galaxy S10 is zojuist gelanceerd en is voorzien van "veilige hardware-opslag, specifiek voor het bewaren van private keys voor op blockchain gebaseerde mobiele diensten". Een overzicht.

Adoptie

Samsung Galaxy S10 heeft ingebouwde hardware wallet
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Ingebouwde hardware wallet

Ruim twee maanden geleden werd er gesproken over een Samsung-app waarin cryptovaluta bewaard kunnen worden. In december kwam er papierwerk naar buiten van aangevraagde handelsmerken door Samsung, zoals Blockchain KeyStore (PDF), en Blockchain Core (PDF).

Vanavond werd de Samsung Galaxy S10 gelanceerd. Om 20.00 uur Nederlandse tijd startte in San Francisco een groot evenement, geheel gericht op de presentatie van het nieuwe vlaggenschip. 

Al tijdens het evenement kwam een persbericht online te staan. Terwijl iedereen naar de presentatie aan het kijken was, stonden de details daar al in vermeld. Samsung noemt de integratie met Samsung Knox: "veilige hardware-opslag, specifiek voor het bewaren van private keys voor op blockchain gebaseerde mobiele diensten".

Details volgen

Niet alle details over de ingebouwde cold wallet zijn al bekend. Duidelijk is dat de S10 blockchainfunctionaliteit ondersteunt, waar de wallet onderdeel van is, en diensten die gebaseerd zijn op decentrale applicaties.

Volgens een uitgelekt persbericht van AP is CosmoCoin (COSM) een van de eerste Galaxy-partners, met een dapp die inhaakt op de ingebouwde wallet van de S10. De CEO van Cosmochain, Howon Song, gaf daarbij aan dat de applicatie een belangrijke plek krijgt naast Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH).

Cryptovaluta voor de massa

Het mag duidelijk zijn dat Samsung's betrokkenheid bij cryptovaluta een belangrijke stap is. Miljoenen mensen werelwijd maken gebruik van apparaten van Samsung. Kim Mi-ra, een Zuid-Koreaanse blockchainconsultant:

"Als Samsung-telefoons inderdaad van een ingebouwde cryptowallet zijn voorzien, verandert dat alles. Het opent de deuren voor smartphone-ontwikkelaars wereldwijd, en veel Zuid-Koreaanse bedrijven. Veel van die bedrijven wachten nu nog, op een kans om te integreren met cryptovaluta."

Samsung maakt cryptovaluta toegankelijk voor een grote groep (potentiële) gebruikers. En dat is groot nieuws, want de beproeving van de nieuwe economie ligt in het gebruik ervan.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.