Hoogste volume op crypto-exchanges sinds april 2018

CoinMarketCap registreerde gisteren het hoogste volume op alle crypto-exchanges bij elkaar sinds begin vorig jaar. Precies 300 dagen geleden, op 25 april 2018, was het totale volume voor het laatst hoger dan de 33,85 miljard dollar die gisteren op de borden stond.

Bitcoin

Hoogste volume op crypto-exchanges sinds april 2018
0%
Bert Slagter
Door Bert Slagter

Op CoinMarketCap wordt van ruim 2000 cryptovaluta de handel op exchanges bijgehouden. Met ingewikkelde formules worden enorme hoeveelheden data gecontroleerd, genormaliseerd en omgerekend naar dollars. De koers is een gewogen gemiddelde van alle exchanges, en het volume de som.

In de aanlevering van data gaat wel eens wat mis. Exchanges die ten onrechte enorme volumes rapporteren bijvoorbeeld. Maar over het algemeen levert CMC goed werk, en zijn de cijfers aardig betrouwbaar.

Coindesk zegt over dit volume dat het maar een fractie is van wat we zagen aan het eind van de bull run, toen op 4 januari een volume van $68 miljard werd gehaald.

Wat we echter niet moeten vergeten is dat de koersen nu ook heel veel lager staan. Op 4 januari was 1 bitcoin nog $15.599 waard. Het volume in BTC is dus nu een stuk hoger dan aan het eind van de bull run!

Bitcoin zelf boekte geen records gisteren. Opvallend was het volume van Ethereum dat nu twee keer zo hoog is als in januari (5 miljard vs. 2,5 miljard dollar). Het doet ons denken aan een tweet van @Crypto_Ed_NL van gisteren.

Hij vraagt zich af of Bitcoin een "dead cat bounce" maakt, en dus weer terugvalt, of dat Bitcoin het voorbeeld van Ethereum en Litecoin volgt in een sterker herstel.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Bert Slagter

Bert Slagter

Medeoprichter van LekkerCryptisch. Achtergrond in informatica en natuurkunde. Bouwt mooie software, teams en bedrijven. Student van geopolitiek, macro-economie, complexe systemen en waarschijnlijkheid. Op zoek naar het signaal in de ruis.