Elon Musk noemt Bitcoin “briljant”, beter dan papiergeld

Elon Musk, de oprichter en CEO van Tesla en SpaceX, kwam recent uit de kast: hij is fan van cryptovaluta. In een interview noemt hij Bitcoin's structuur “briljant”. Benieuwd naar het verhaal?

Bitcoin

Elon Musk noemt Bitcoin “briljant”, beter dan papiergeld
0%
Bert Slagter
Door Bert Slagter

Beter dan papiergeld

Musk kwam aan het woord tijdens een podcast-interview met investeerder ARK Invest op 19 februari. Hij sprak daarin over de toekomst van zijn bedrijven, en kreeg ook wat vragen over cryptovaluta voor z'n kiezen.

In die context zegt Musk dat hij “Bitcoin's structuur heel briljant vindt”. Musk: “Cryptovaluta omzeilen regulier monetair beleid. [...] Cashgeld verdwijnt. En crypto is een veel betere manier om waarde te versturen dan een stuk papier, dat is zeker.”

Energieprobleem

Dat gezegd hebbende, Musk gaat ook in op problemen die hem ervan weerhouden zijn bedrijven aan cryptovaluta bloot te stellen. Zo noemt hij in de context van Bitcoin het energieverbruik problematisch. Voor een bedrijf dat inzet op duurzame energie kan dat verkeerd uitpakken. Het zou dan vooral om een imagoprobleem gaan.

Het is de eerste keer dat Musk concrete vragen over cryptovaluta beantwoordt. Oktober vorig jaar kwam Musk in het nieuws met een mysterieuze tweet over het kopen van Bitcoin:

Later gaf hij aan dat het om een grap ging: “Bitcoin en Ethereum scammers waren zo overheersend aanwezig op Twitter dat ik besloot mee te doen.”

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Bert Slagter

Bert Slagter

Medeoprichter van LekkerCryptisch. Achtergrond in informatica en natuurkunde. Bouwt mooie software, teams en bedrijven. Student van geopolitiek, macro-economie, complexe systemen en waarschijnlijkheid. Op zoek naar het signaal in de ruis.