Adviseur pensioenfondsen: “Het is tijd om crypto te overwegen”

Het is tijd dat institutionele beleggers kennismaken met beleggen in cryptovaluta, aldus consultants voor pensioenfondsen bij Cambridge Associates. Staat het “grote geld” klaar om in te stappen? Dit is wat ze Bloomberg erover vertelden.

Markt

Adviseur pensioenfondsen: “Het is tijd om crypto te overwegen”
0%
Bert Slagter
Door Bert Slagter

Grote beleggers

Pasgeleden schreven we al over het institutionele geld als drijfveer voor de volgende bull run. Een verhaallijn die we steeds vaker tegenkomen. Dit keer wordt er aan bijgedragen door consultants van Cambridge Associates, een adviesclub met klanten die meer dan $300 miljard in beheer hebben.

"Ondanks de uitdagingen, geloven we dat het de moeite waard is voor [institutionele] beleggers om cryptovaluta vandaag te gaan verkennen, met het oog op de lange termijn", aldus analisten van het in Boston gevestigde Cambridge. "Hoewel deze investeringen een hoog risico met zich meebrengen, kunnen sommigen ervan de digitale wereld op z'n kop zetten."

De meeste grote bedrijven staan nog aan de zijlijn van de 10 jaar oude cryptoindustrie. De voornaamste reden is dat er nog geen duidelijke regels zijn. Het instorten van de waarde van de markt heeft ook niet meegeholpen. Bitcoin verloor zo'n 75% van z'n waarde in 2018.

Lange termijn

Zij die bereid zijn om de sprong te wagen, moeten volgens Cambridge "de tijd nemen om de cryptowereld te leren kennen". Daaronder valt het verkennen van de manieren waarop er geïnvesteerd kan worden, van het instappen in VC-fondsen tot het zelf investeren op exchanges.

Recent kwam Morgan Creek met een primeur. Het bedrijf heeft 2 pensioenfondsen zover gekregen te investeren in de blockchainindustrie en cryptovaluta. Voor velen een bevestiging dat het slimme geld de waarde van de blockchain- en crypto-industrie ziet. Maar hou er rekening mee dat het er heel wat maanden (of jaren) overheen gaan voordat een gloednieuwe asset class als gemeengoed wordt beschouwd.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Bert Slagter

Bert Slagter

Medeoprichter van LekkerCryptisch. Achtergrond in informatica en natuurkunde. Bouwt mooie software, teams en bedrijven. Student van geopolitiek, macro-economie, complexe systemen en waarschijnlijkheid. Op zoek naar het signaal in de ruis.