Paraguayaans bedrijf betaalt geïmporteerde Argentijnse goederen in Bitcoin

Een Paraguayaans bedrijf heeft pesticiden en begassingsproducten uit Argentinië geïmporteerd. Het gave is dat de import-order is betaald met Bitcoin. De redenen: lagere transactiekosten en snellere betalingsverwerking. Dit is het verhaal.

BedrijfslevenBitcoin

Paraguayaans bedrijf betaalt geïmporteerde Argentijnse goederen in Bitcoin
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Snel en goedkoop

Om de order te betalen is Bitex ingeschakeld, aldus het originele bericht op cripto247. Bitex levert financiële diensten, waaronder het afwikkelen van transacties in andere valuta. Op de achtergrond wordt Bitcoin gebruikt om die dienst mogelijk te maken.

In dit geval ging het om een order van ongediertebestrijdingsproducten. Er is voor $7.100 aan goederen van Argentinië naar Paraguay verscheept. Door van cryptovaluta te maken, is de betaling voordeliger en sneller. In plaats van bijna 3 dagen, wordt de betaling in één uur afgewikkeld.

Een woordvoerder van Bitex vertelt meer over de dienst: "Betalingen worden geoffreerd in de lokale munt. Bitcoin is het medium dat gebruikt wordt om de grensoverschrijdende betaling te verwerken. De exporteur ontvangt Argentijnse pesos, en de koper betaalt in de lokale valuta."

Geschikt voor kleine betalingen

Doorgaans hoor je dat Bitcoin vooral geschikt is voor grote transacties. Je kunt miljoenen dollars wereldwijd verschepen tegen een laag tarief. Het verdienmodel van Bitex draait de zaken om, en zorgt ervoor dat het aantrekkelijk wordt om kleine betalingen (tussen de 150 en 5000 dollar) via hun betaalnetwerk te doen.

Het platform rekent een laag tarief van 0,5% op alle transacties, en heeft ten opzichte van Swift een duidelijke USP: snelheid. Een betaling is binnen enkele uren gedaan, in tegenstelling tot vertragingen die men ondervindt bij gebruik van traditionele betaalmethodes.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.