Marketingcampagne SATOS: aan deze fiets kan je Bitcoin verdienen

Wat doe je als je niet (eenvoudig) kunt adverteren voor je cryptobedrijf op social media? Je zorgt er met een slimme campagne voor dat anderen dat doen. Handelsplatform SATOS bedacht de bikevertisement, en geeft Bitcoin weg in ruil voor een foto.

BedrijfslevenBitcoin

Marketingcampagne SATOS: aan deze fiets kan je Bitcoin verdienen
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Verbod op advertenties

Het Nederlandse SATOS is een handelsplatform waar je Bitcoin en andere cryptomunten kunt kopen. Dat vertellen ze iedereen graag, maar de advertentiemogelijkheden zijn beperkt. De meest populaire platforms om te adverteren hebben moeite met reclame voor exchanges. Sommige diensten laten mondjesmaat weer advertenties toe, zij het onder strikte voorwaarden. Erg betrouwbaar is het niet.

Voor de marketingafdeling van exchanges een flinke uitdaging, want hoe breng je je product nu aan de man? Simpel: je verzint een campagne waardoor anderen jouw bedrijf in de schijnwerpers zetten. Het is relatief laagdrempelig en goedkoop om uit te voeren, en als het viraal gaat, heb je op een slimme manier exposure bereikt.

De Bitcoin-fiets

Het afgelopen jaar heeft SATOS met een aantal traditionele advertentiemethodes geëxperimenteerd. Zo reed er een Bitcoin-bus rond in Amsterdam. Wat opviel: er werden foto's gemaakt. Dat smaakte kennelijk naar meer.

Het idee voor de Bitcoin-fiets is geboren. Er zijn er 200 van gemaakt. Zie je er één rijden, maak je een foto, en je deelt de foto op Instagram met de hashtag #Bitcoinbike. Als dat is gelukt, en je voldoet aan de actievoorwaarden, krijg je 5 euro in Bitcoin van SATOS cadeau.

't Is niet veel, maar wellicht genoeg om mensen die nu nog niets doen met Bitcoin over de streep te trekken. Dat is de primaire reden dat we hierover schrijven: het levert kansen op om gesprekken aan te knopen over Bitcoin. Succes met fotograferen!

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.