Cryptovaluta te koop bij postkantoren in Liechtenstein

In de nationale postkantoren van Liechtenstein kan je binnenkort cryptovaluta aanschaffen. De dienst wordt in meerdere fases uitgerold. In de hoofdstad Vaduz is nu al Bitcoin te kopen aan de balie van het postkantoor.

Adoptie

Cryptovaluta te koop bij postkantoren in Liechtenstein
0%
Bert Slagter
Door Bert Slagter

Nieuwe zakelijke mogelijkheden

Vanaf 15 februari 2019 gaat de nationale postdienst van Liechtenstein (de Liechtensteinische Post AG) de uitwisseling tussen fiatgeld en cryptovaluta ondersteunen, aldus de officiële aankondiging van het postbedrijf. Het is onderdeel van een zoektocht naar nieuwe zakelijke mogelijkheden.

De uitrol van deze dienst kent meerdere fasen. In deze "eerste fase" is het "mogelijk om geld te wisselen naar Bitcoin aan de balie van het postkantoor in Vaduz". Volgens het postbedrijf past deze dienst prima tussen de al bestaande geldwisselactiviteiten.

Eerst Bitcoin, daarna andere valuta

Na de eerste introductiefase wordt het aanbod uitgebreid naar andere postkantoren en met extra cryptovaluta. Naast Bitcoin kan dan ook Ethereumn, Litecoin, Bitcoin Cash, en Ripple worden aangeschaft.

De nieuwe dienst wordt gefaciliteerd door Värdex Suisse AG, een dochteronderneming van Bitcoin Suisse AG. Värdex richt zich op Point Of Sale (POS) oplossingen.

In globale context is de impact hiervan relatief klein. Liechtenstein is een dwergstaat met zo'n 38.000 inwoners. In het hele land zijn slechts 9 postkantoren te vinden. Het zou echter onjuist zijn om het als mijlpaal helemaal weg te bagetelliseren. Er zijn potentieel duizenden mensen die op deze manier met Bitcoin in aanraking komen. Bovendien is de Zwitserse post eigenaar van een deel van die van Liechtenstein. Mogelijk vindt er op deze manier kruisbestuiving plaats.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Bert Slagter

Bert Slagter

Medeoprichter van LekkerCryptisch. Achtergrond in informatica en natuurkunde. Bouwt mooie software, teams en bedrijven. Student van geopolitiek, macro-economie, complexe systemen en waarschijnlijkheid. Op zoek naar het signaal in de ruis.