Coinbase-gebruikers kunnen eindelijk Bitcoin SV opnemen

Eindelijk. Drie maanden na de Bitcoin Cash (BCH) hardfork is Coinbase begonnen met het uitdelen van Bitcoin SV (BSV). Had jij op 15 november 2018 BCH op Coinbase staan? Dan is het tijd om je saldi even te controleren. Dit is er bekend.

ExchangeBitcoinCoinbase

Coinbase-gebruikers kunnen eindelijk Bitcoin SV opnemen
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Bitcoin Cash hardfork

Op 15 november 2018 vond de veelbesproken Bitcoin Cash hardfork plaats. Het resultaat van een tweedeling in de BCH-community werd concreet gemaakt in de vorm van twee munten: Bitcoin SV en Bitcoin ABC.

Vandaag de dag hoor je niet veel meer over de hardfork. Ook de naam Bitcoin ABC kom je bijna niet meer tegen. Dat komt omdat dit project bij de meeste marktspelers het best in de smaak viel, en weer aangesproken wordt als Bitcoin Cash.

Bitcoin SV heeft een eigen afkorting gekregen: BSV. In tegenstelling tot Bitcoin Cash is BSV niet verhandelbaar op Coinbase. Maar als je op 15 november BCH op Coinbase had staan, ben je wel de gelukkige eigenaar geworden van BSV. Je kon er alleen nog niet bij.

Geld opnemen

Geduld wordt beloond. Het is eindelijk zover: Coinbase-gebruikers krijgen BSV uitgereikt. Je kunt het niet (ver)kopen op Coinbase, enkel opnemen naar een eigen wallet. Net zoals Coinbase geen haast had om toegang tot je geld te geven, hoef jij je geen haast te maken om je geld op te nemen:

Het is tegen het genante aan dat Coinbase-klanten zo lang op hun BSV-munten hebben moeten wachten. In de tussentijd is de koers van BSV drie keer zo hoog geweest dan het nu is. Het bewijst nogmaals dat je geen geld op exchanges moet bewaren. Not your keys, not your bitcoin.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.