Cryptocurrency exchange ShapeShift komt dit jaar met grote rebranding

Afgelopen jaar heeft ShapeShift, de exchange die is opgericht door Erik Voorhees, in zwaar weer gezeten. Tijd voor een nieuwe koers. Voorhees vertelt het publiek op ETHDenver dat dit jaar een grote rebranding op de agende staat. Dit is bekend.

Exchange

Cryptocurrency exchange ShapeShift komt dit jaar met grote rebranding
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Zwaar weer

Begin dit jaar kondigde ShapeShift aan dat het 33% van alle medewerkers moest ontslaan:

In totaal zijn er 37 medewerkers ontslagen. De kortste versie van het verhaal is dat de huidige bear market als schuldige wordt aangewezen. De grootste financiële fout is volgens Voorhees geweest dat hij zijn bedrijf substantieel had blootgesteld aan cryptovaluta.

Rebranding

Voorhees is aanwezig op ETHDenver. Dat is een Ethereum-conferentie voor ontwikkelaars die dit weekend gehouden wordt in Colorado. Mocht je je afvragen of daar nog mensen op afkomen in deze fase van de markt: jazeker! Blijkbaar is het er levendiger dan ooit:

Voorhees sprak over de rebranding tijdens een panel over leiderschap in barre tijden. Vanaf aanstaande maandag start een gesloten test met gebruikers die daarvoor geselecteerd zijn. Zij kunnen een nieuwe versie van de exchange uitproberen.

De nadruk van het nieuwe product ligt op gebruiksvriendelijkheid en integratie met de eigen hardware wallet, KeepKey. Emily Coleman, CMO van ShapeShift, stelt dat "het platform nieuw leven in wordt geblazen, en alle verschillende producten van ShapeShift erop bijeen moeten komen".

Markt is in beweging

ShapeShift werd vergezeld door andere bedrijven die het moeilijk hebben (gehad) in deze cryptowinter. ConsenSys bijvoorbeeld, die afscheid moest nemen van 13% van alle medewerkers. Toch stellen zowel Voorhees als Sam Cassatt, CSO van ConsenSys, dat de industrie floreert.

Cassatt: "Eigenlijk staan alle indicatoren goed, met uitzondering van de [crypto]prijzen. We hebben meer Ethereum-ontwikkelaars dan ooit. We hebben meer overheden en grote bedrijven die ons serieus nemen dan ooit. Met uitzondering van de prijzen, is alles goed."

Met andere woorden: in bear markets wordt gebouwd. De verhaallijn die we in het cryptodal regelmatig terug zien komen.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.