TD Bank: blockchain evolueert van buzzword naar belangrijk voordeel voor betalingen

Eén van Amerika's top 10 banken, TD Bank, stelde meer dan 400 bedrijven en professionals vragen over de betalingsindustrie. Wat blijkt: 90% van de ondervraagden denkt dat blockchain een positieve impact zal hebben op hun werkgebied. Een overzicht.

Markt

TD Bank: blockchain evolueert van buzzword naar belangrijk voordeel voor betalingen
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Operationele uitdagingen

TD Bank heeft honderden bedrijven en professionals gesproken op de jaarlijkse conferentie voor Finance Professionals in Chicago. Een groot deel daarvan stelt zich voor te bereiden op "meer operationele uitdagingen in 2019 dan in voorgaande jaren".

Bovenaan de lijst staan de onderwerpen fraude met betalingen en cybersecurity. De mogelijkheid om elektronische betalingen sneller te kunnen verwerken volgt daarop, mogelijk veroorzaakt door de opkomende fintech-bedrijven die op dit gebied excelleren.

De impact van blockchain

Maar liefst 90% van de ondervraagden gelooft dat blockchain een positieve impact zal hebben op de betalingsindustrie. Dit is de top 4 van genoemde onderwerpen die op de conto van blockchain worden geschreven:

  1. In betere audit trails voorzien (29%).
  2. Versnellen van betalingsprocessen (22%).
  3. Efficiënter maken van internationale betalingen (21%).
  4. Verminderen van fraude met betalingen (18%).

Rick Burke, hoofd zakelijk bankieren bij TD Bank: "Blockchaintechnologie heeft grote implicaties voor commerciële betalingen. Een groot deel van de industrie is zich er bewust van dat blockchain de wereld van betalingen kan verbeteren, maar specifieke eigenschappen ervan zijn vaak nog onduidelijk."

TD Bank sprak tijdens de conferentie met 406 professionals, waaronder bedrijven, zakelijke eindgebruikers, en financieel dienstverleners. Dat is geen gigantisch aantal, maar het is wel een hele specifieke doelgroep. Op z'n minst geeft het een beeld bij het sentiment in de wereld van betalingsverwerkers.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.