ICE CEO: Bakkt lanceert later dit jaar, een ‘moonshot bet’

Afgelopen week sprak Jeff Sprecher, de CEO van Intercontinental Exchange (ICE), over Bakkt tijdens een zogeheten earnings call. Sprecher vertelt over de lancering en noemt Bakkt een ‘moonshot bet’. Wat bedoelt Sprecher?

ExchangeBakkt

ICE CEO: Bakkt lanceert later dit jaar, een ‘moonshot bet’
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Intercontinental Exchange (ICE)

ICE is een groot Amerikaans bedrijf dat diverse beurzen bezit, waaronder de grootste aandelenbeurs ter wereld: de New York Stock Exchange. Bakkt is een dochteronderneming van ICE, en kwam als zodanig langs als gesprekonderwerp tijdens een earnings call van ICE.

Een earnings call is een telefoon- of videogesprek waarin een genoteerd bedrijf de financiële resultaten over een bepaalde periode bespreekt. Doorgaans wordt zo'n gesprek voorafgegaan met een persbericht waarin die resultaten samengevat zijn. Tijdens het gesprek is ruimte voor vragen aan de bestuurders.

Investering

Voor ICE is Bakkt een investering in de toekomst. Op dit moment is ICE de grootste investeerder in Baktk, maar dat hoeft niet altijd zo te blijven. Sprecher: "In de toekomst nemen we de beslissing of we een meerderheidsbelang houden, of dat Bakkt z'n eigen weg gaat."

Bakkt is opgezet als los bedrijf, met een eigen (merk)naam, een eigen management team, en eigen geldstromen. Scott Hill, de CFO van ICE, vertelt wat over de verwachte kosten die gerelateerd zijn aan Bakkt: "Onze investering in Bakkt genereert waarschijnlijk tussen de 20 en 25 miljoen dollar aan kosten, gebaseerd op resultaten van Bakkt in het eerste kwartaal."

‘Moonshot bet’

Sprecher vertelt over wat ICE uniek maakt: z'n wereldwijde (financiële) infrastructuur. Technologie om handel te faciliteren, middelen op het gebied van warehousing en opslag van geld, beheer van (grote sommen) waardevolle assets, aansluiting met de bankensector, en een wereldwijde infrastructuur die actief is in veel verschillende rechtsgebieden.

Bakkt moet de brug slaan tussen die infrastructuur en digitale assets. Dat heeft de aandacht van hele interessante bedrijven getrokken, zoals Starbucks, en Microsoft. Zij willen graag gebruik maken van die infrastructuur om nieuwe use cases op te zetten waar blockchain en digitale assets onderdeel van zijn.

Sprecher: "We hopen dat er zo een héél waardevol bedrijf totstandkomt. Het is een moonshot bet, en het is op een hele andere manier georganiseerd dan normaal. Bakkt is goed op weg en ik denk dat we later dit jaar de lancering van Bakkt zien."

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.