In Argentinië kan openbaar vervoer betaald worden met Bitcoin

In Argentinië kan je nu voor alle vormen van openbaar vervoer betalen met Bitcoin. Wat ons betreft de mooiste vorm van adoptie: gewoonweg voor een veelgebruikte dienst kunnen betalen met cryptovaluta. Dit is hoe het werkt.

AdoptieBitcoin

In Argentinië kan openbaar vervoer betaald worden met Bitcoin
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

SUBE-betaalkaart

Gebruikers van de contactloze betaalkaart SUBE kunnen hun kaart sinds kort opwaarderen met Bitcoin. SUBE is de betaalkaart die door de Argentijnse overheid wordt aangeraden voor het betalen van het gebruik van openbaar vervoer.

Zo staat op de officiële Argentijnse website voor toeristen: "Om met de bus of metro te reizen, moet je de SUBE-reiskaart aanschaffen." De kaart kan worden gebruikt voor het betalen van bus, trein, metro, en boot.

Online platform Alto Viaje en fintech-startup Bitex hebben ervoor gezorgd dat betalingen met Bitcoin mogelijk zijn geworden. Alto Viaje is één van SUBE's officiële platforms waarmee de betaalkaart opgewaardeerd kan worden.

Mainstream adoptie

Alto Viaje ondersteunt nu twee manieren om geld op de SUBE-kaart te zetten: PayPal en BTC. Daar moet binnenkort het landelijke betaalnetwerk Rapipago bij komen. "Om Bitcoin als betaalmiddel aan te kunnen bieden, hebben we voor de infrastructuur en technologie van Bitex gekozen. Het is belangrijk om de liquiditeit aan te kunnen, zeker in de context van een project met deze grootte."

De CMO van Bitex, Manuel Beaudroit, vertelt over het belang van deze ontwikkeling: "We geloven dat dit project van zeer groot belang is, omdat het baanbrekende technologie zoals Bitcoin toegankelijk maakt voor een groot publiek. Daarmee wordt zichtbaar dat het echte waarde heeft in het dagelijks leven."

Het minimale bedrag dat aan Bitcoin gestort kan worden op de kaart is 50 Argentijnse pesos, zo'n 1,15 euro. Volgens Alto Viaje is het bedrag laag genoeg om het voor iedereen mogelijk te maken te betalen met nieuw geld.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.