Zuid-Korea houdt ICO-ban in stand

De Zuid-Koreaanse Financial Services Commission (FSC) stelt dat de ICO-ban in het land gehandhaafd blijft. Uit onderzoek blijkt dat een aantal tokenprojecten de regels hebben overtreden. Reden om streng op te blijven treden.

Regelgeving

Zuid-Korea houdt ICO-ban in stand
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Een ICO-investering is een activiteit waar een "hoog risico aan kleeft", aldus de FSC. Daarom roept het agentschap mensen nogmaals op om voorzichtig om te gaan met investeringen in (nieuwe) tokens. 

De beslissing van de FSC om de huidige ICO-ban in stand te houden is gebaseerd op het resultaat van een onderzoek dat door de Financial Supervisory Service (FSS) is uitgevoerd. Daaruit blijkt dat een aantal ICO's vanuit het buitenland toch Zuid-Koreaanse investeerders hebben bereikt.

In totaal heeft de FSS gesroken met 22 lokale bedrijven die in het buitenland geld hebben opgehaald middels een ICO. In totaal is er door die bedrijven $509 miljoen opgehaald. Via in het buitenland gevestigde bedrijven werden er alsnog zaken gedaan met Zuid-Koreanen. Er werden onder andere Koreaanse whitepapers en marketingmaterialen aangetroffen.

De FSS stelt verder dat sommige van de ICO's belangrijke informatie achter hebben gehouden, zoals een bedrijfsprofiel en financiële statements. In een enkel geval werden zelfs leugens verspreid. Om het verhaal af te maken, schermt de FSS met het rendement: gemiddeld is de waarde van de uitgegeven tokens met 67% gedaald.

Voor de FSC voldoende om streng op te blijven treden, en dicht op de markt te zitten. Of dat het gewenste effect heeft, is nog maar de vraag. Vanuit het buitenland zijn de Zuid-Koreanen kennelijk ook prima te bereiken, en gegeven het internationale karakter van cryptovaluta is het effect van nationale regelgeving beperkt.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.